Het spelen van online games wordt telkens populairder, dit is niet alleen onder de jongeren maar ook volwassene spelen multiplayer games. Het spelen van een multiplayer game is leuk voor iedereen omdat als je een keer niks te doen hebt je gewoon lekker met je vrienden een game kunt gaan spelen, wie wilt dat nou niet?. Hieronder gaan we de populairste multiplayer games in Nederland op een rijtje zetten.

Fortnite

Iedereen heeft waarschijnlijk wel is een keer gehoord over deze game, Fortnite is namelijk in een korte tijd een zeer populaire game geworden. Fortnite is een Battle royal game, dit houdt in dat je met tientallen andere spelers wordt gedropt op een speel map waar iedereen tegen elkaar moet strijden tot dat er nog 1 iemand over is. Fortnite kun je ook spelen in Duo’s (2 personen)  of in Squads (4 personen). Fortnite is beschikbaar op de PC, IOS, PS 4 / 5 , Xbox One, Switch en Android.

League of Legends

League of Legends is een Multiplayer Online Battle Arena (MOBA), dit houdt in dat je een personage bestuurd vanuit een bovenaanzicht. Ieder personage in deze game heeft weer andere vaardigheden. Je probeert in deze game de basis van de tegenpartij te veroveren, dit probeert jouw tegenstander natuurlijk ook.

Counter Strike: Global Offensive 

In deze game nemen 2 teams het tegen elkaar op, het ene team moet proberen een bom te planten en het andere team moet dit juist zien te voorkomen. In CSGO heb je verschillende soorten gamemodes en daarom is het ook een zeer populair spel.

Deze 3 games zijn momenteel de populairste games die gespeeld worden in Nederland, er zijn naast deze games nog veel meer multiplayer games. Als je op zoek bent naar een andere multiplayer game kun je kijken in de Ubisoft Store. Hier is een breed assortiment in verschillende games.