Een palette met oogschaduw is erg handig als je graag gebruik maakt van meerdere verschillende kleuren. Zo hoef je namelijk niet allemaal losse oogschaduw bakjes te hebben en heb je alles op één plek. Toch is het vaak het geval dat je een aantal kleuren helemaal niet gebruikt omdat je hier niks mee hebt. Dat is natuurlijk best zonde, omdat je ook voor deze kleuren betaald hebt. In dit artikel geef ik je 3 tips waardoor je dit probleem niet meer hebt.

Experimenteren met ooglooks

De eerste tip is om te experimenteren met ooglooks. Wijk eens af van je standaard oogmake-up en ga voor een compleet andere look. Heb je een feestje? Gebruik dan eens de kleuren die je in het dagelijks leven niet zo snel zou gebruiken. Zo kun je zien hoe de kleuren, waar je in eerste instantie helemaal niks mee lijkt te hebben, bij je staan en misschien vind je het wel hartstikke leuk. 

Palette zelf samenstellen

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten oogschaduw paletten verkrijgbaar. Je kunt je dan ook bijna niet voorstellen dat er geen palette bestaat met allemaal kleuren die jij mooi vindt. Toch is dit vaak het geval omdat de meeste paletten toch redelijk divers zijn samengesteld, waardoor er altijd wel één of meerdere kleuren buiten jouw smaak vallen. Er zijn dan ook al verschillende merken die hierop in proberen te spelen. Zo kun je bij Inglot, MAC en Kiko je eigen palette samenstellen. Zo kies je enkel de kleuren die bij jou passen en houd je nooit meer oogschaduw over. 

De oogschaduw anders gebruiken

Wanneer je een bepaalde kleur niet mooi vindt op je ogen, hoeft dat nog niet gelijk te betekenen dat je ze helemaal niet hoeft te gebruiken. Zo kun je de kleuren ook mengen, waardoor je misschien net een andere kleur krijgt, die wel mooi is. Ook kun je de kleuren op een andere plek gebruiken. Denk bijvoorbeeld eens aan die felroze en rode kleuren in je palette. Deze kun je ook prima als blush aanbrengen. Aan de andere kant kun je lichtbeige oogschaduw ook gebruiken als een soort highlighter. Hierdoor hoef je deze kleuren echt niet gelijk af te schrijven. Wees creatief en als je ze echt niet zelf wilt gebruiken, dan kun je misschien iemand anders er heel blij mee maken.