Bijna iedereen heeft er wel eens last van gehad, een lege accu. Een accu heeft zo zijn beperkingen en af en toe komt het gewoon voor dat de accu leeg is. In de winter heeft de accu het aardig zwaar en moet hij hard werken bij het starten van de auto. Een accu lang niet gebruiken is ook niet goed, want nadat de accu een lange tijd niet gebruikt is kan die zomaar leeggelopen zijn. Er zijn gelukkig mogelijkheden om dit risico te beperken en een van die mogelijkheden is het gebruiken van een acculader.

Wat is een acculader?

Elke accu lijdt helaas aan zelfontlading. Dit begrip houdt in dat een accu na een tijd simpelweg leeg zal lopen. Dit komt voor bij een batterijtje, maar ook bij de accu van uw auto. Een acculader biedt hier uitkomst in. De taak van de acculader, zoals de naam het al zegt, is dat het de accu oplaad. Er zijn verschillende acculaders verkrijgbaar. Je hebt de normale acculader en je hebt ook een druppellader. De druppellader zorgt voor het optimaal houden van de accu. Als laatste heb je nog de onderhoudslader. De normale acculader heeft eigenlijk als nadeel dat deze de accu laadt, ook als deze vol blijkt te zijn. De druppelader houdt de volle accu op peil. En de onderhoudslader is een combinatie van beide.

Niet elke accu van een auto is hetzelfde en daarom is het natuurlijk verstandig om te kijken welk voltage en welke capaciteit de accu heeft. Nadat je dit vastgesteld hebt, kan je vervolgens een acculader kopen die aansluit op de betreffende accu. Er zijn ook nog eens verschillende soorten accu’s, denk aan gel accu’s, calcium accu’s en AGM accu’s bijvoorbeeld. Let hier goed op bij de aanschaf van de acculader, dat deze geschikt is voor de betreffende accu.

Op zoek naar acculaders van Telwin of andere merken? Ga naar Techhandel.nl