Ben jij een ambitieuze, startende ondernemer die het helemaal wil gaan maken? Kies er dan voor om een besloten vennootschap (BV) op te richten. Een BV heeft vele voordelen. Het is dan ook niet voor niets dat de BV onder ondernemers de meest populaire rechtsvorm is. Lees snel verder om erachter te komen waarom een BV de beste rechtsvorm is voor jouw nieuwe bedrijf. 

  1. Bespaar geld op het betalen van belastingen

Als je voor jezelf begint, wil je natuurlijk zo snel mogelijk groeien en daarbij zoveel mogelijk geld besparen. Daarom is het mooi meegenomen als je bijvoorbeeld op belastingen kan besparen. Dit is vaak mogelijk wanneer je als ondernemer met een succesvol idee voor een BV kiest. Met een BV geniet je namelijk vanaf winsten van €100.000 per jaar van een voordeliger belastingtarief dan wanneer je een eenmanszaak of vof zou hebben. Zonde om daar geen gebruik van te maken. Dit is niet het enige financiële voordeel van de BV. Met je BV kan je namelijk ook gebruikmaken van verschillende aftrekposten, zoals de investeringsaftrek. 

  • Professionele uitstraling

Wanneer je een BV opricht zorg je direct voor een meer professionele en betrouwbare uitstraling voor je bedrijf. Waarom? Wil je een BV oprichten, dan moet je voldoen aan enkele (oprichtings)vereisten. Zo moet je bijvoorbeeld langs de notaris. Daarbij dien je elk jaar een jaarrekening op te (laten) stellen. Hierin geef je een overzicht van de financiële positie van je BV. Het zijn juist deze (oprichtings-)vereisten die maken dat de BV door de buitenwereld als betrouwbaar en professioneel wordt aangemerkt. Dit laat namelijk zien dat jij als ondernemer je zaken op orde hebt. Het gevolg hiervan is dat jouw onderneming aantrekkelijker wordt voor mogelijke investeerders. 

  • Beperkte aansprakelijkheid

We sluiten af met het belangrijkste en grootste voordeel van een BV, namelijk de beperkte aansprakelijkheid. Deze beperkte aansprakelijkheid brengt mee dat schuldeisers van de BV voor hun schulden in principe alleen terecht kunnen bij de BV. Ze kunnen jou als bestuurder van de BV daarvoor niet persoonlijk aanspreken. Jouw privévermogen is in dat geval dus veilig. Kies je voor een eenmanszaak of vof als rechtsvorm? Dan kan je wel persoonlijk worden aangesproken voor de schulden van jouw bedrijf en zijn jouw huis en auto niet altijd even veilig.