U zult snel ontdekken dat aluminium vele voordelen heeft ten opzichte van kunststof. Aluminium is licht, stabiel corrosiebestendig, makkelijk te onderhouden en heeft een lange levensduur. Door de hoge vormvastigheid van aluminium is het mogelijk om diverse producten te vormen met een precieze vorm. Dat maakt de producten van aluminium enorm praktisch in gebruik, vooral wanneer ze gebruikt dienen te worden in de gevelbouw. Aluminium als metaal blijft veel langer mooi dan andere metalen zoals staal of zink. Het is behoorlijk bestendig tegen temperatuurschommelingen. Aluminium zijn bijvoorbeeld ideaal voor hoogwaardige muurafdekprofielen en lekdorpels.

Uw gevel beschermen tegen regenwater?

Met een lekdorpel wordt de onderkant van een kozijn of buitenwand afgewerkt zodat er geen lekwater naar binnen kan komen. Vroeger werden kozijnen bijna uitsluitend afgewerkt met een raamdorpelsteen. Als alternatief is de lekdorpel ontwikkeld, waarmee wanden of kozijnen strak en duurzaam waterdicht gemaakt worden. Gezien dit niet bepaald duurzaam was zijn er lekdorpels ontwikkeld waardoor de kozijnen duurzaam en waterdicht gemaakt konden worden. Gezien aluminium corrosiebestendig is, is het ideaal materiaal om er lekdorpels van te maken. Ons advies is dan ook om te kiezen voor aluminium lekdorpels. U hoeft dit nauwelijks schoon te maken gezien het dankzij het regenwater zelfreinigend is. Tevens zult u het nooit hoeven te vervangen als u het eenmaal geplaatst heeft.

De juiste afwerking voor uw muur.

Wilt u uw muur extra elegant afwerken? Kies er dan voor om een aluminium muurafdekprofiel te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat een antieke muur zelfs modern kan ogen. Dankzij de unieke voordelen die aluminium biedt kunt u muurafdekprofielen laten anodiseren. Hierdoor krijgt het een andere kleur en is het extra beschermd tegen weersomstandigheden. Gezien iedere muur een ander formaat heeft is het verstandig om dit op maat te laten maken door een metaalzetterij. Zij kunnen voor u muurafdekprofielen produceren naar uw wens. Buiten de esthetische voordelen biedt het ook de mogelijkheid om uw muren te beschermen tegen hemelwater. Dankzij de aflopende vorm van een muurafdekprofiel kan het hemelwater gemakkelijk aflopen van uw muur.

Maatwerk metaal nodig?

Raamdorpels of muurafdekprofielen zijn in Nederland geen overbodige luxe. Deze zorgen er namelijk voor dat regenwater niet in uw spouwmuur of gevel terecht kan komen. Aangezien in Nederland toch behoorlijk wat regen kan vallen kan er zonder raamdorpels of muurafdekprofielen vocht ontstaan tussen de muren die niet gemakkelijk te verwijderen is. Dit kan vele nadelige gevolgen hebben en u aardig veel geld kosten. Bent u op zoek naar op maat gemaakte raamdorpels of muurafdekprofielen? Ga naar uw metaalbewerkingsbedrijf in de buurt! De meeste metaalbewerkingsbedrijven hebben een eigen machinepark waarmee zij naar wens een proef product kunnen maken.