Naar mate je steeds ouder wordt zul je merken dat je uiterlijk hier ook op een bepaalde manier onder de lijden krijgt. Waar je gezicht eerst mooi strak was zul je steeds vaker een rimpeltje zien. Je wenkbrauwen zijn misschien over de jaren heen wel wat verder gaan hangen en ook hetzelfde geldt helaas ook voor je lippen. Het nieuwe jaar staat nu voor de deur en je wilt hier nu dus iets aan gaan doen. Een botox of een filler behandeling is dan een geschikte oplossing. In dit artikel leggen we je het verschil tussen deze twee uit.

Botox

Om botox beter te begrijpen is het goed om te weten waardoor die vervelende rimpels nu eigenlijk worden veroorzaakt. Een rimpel wordt in basis veroorzaakt door samentrekkende spieren. Dit komt bijvoorbeeld vaak voor in je gezicht, wat bestaat uit heel veel kleine spiertjes. Botox is een natuurlijk aanwezig eiwit in het lichaam, maar het is maar aanwezig in hele kleine hoeveelheden. De belangrijkste eigenschap van Botox is dat het spieren verslapt op de plek waar het aanwezig is. Een botox behandeling werkt dan dus ook zo. Op de plek waar de botox wordt ingespoten verslappen de spieren met als gevolg minder rimpels. Botoxbehandelingen zijn door het hele land verkrijgbaar. Kies dus voor Botox Groningen wanneer je in Groningen woont. Maar je kunt ook wat verder rijden als je een specifieke kliniek wilt bezoeken.

Fillers

Fillers Groningen is de beste keuze wanneer je in Groningen woont, maar wat zijn fillers nou eigenlijk precies? Bij fillerbehandeling wordt er gewerkt met bijvoorbeeld hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een zuur wat ook natuurlijk in het lichaam voorkomt, maar ook weer in kleine hoeveelheden. Bij een fillerbehandeling worden rimpels of andere plekken juist opgevuld met dit zuur. Dit zorgt er dan voor dat de huid aan de buitenkant strakker oogt of er gelift uitziet. Filler behandelingen zijn vaak een stukje goedkoper dan botoxbehandelingen. Maar het nadeel van een filler behandeling is ook dat de werking van kortere duur is dan een botox behandeling. Voor de langere termijn doe je er dus goed aan om een botox behandeling te kiezen in plaats van een filler behandeling.