Heb jij weinig tijd om te strijken of is dit niet je favoriete bezigheid? Dan is dit voorkomen begrijpelijk. Niets is zo tijdrovend als het strijken van je overhemden. Maar nadat je het strijkvrije overhemd hebt aangeschaft is het net zo belangrijk om te weten hoe je deze het beste kunt onderhouden. Denk hierbij aan het wassen, drogen, ophangen en het opbergen van je strijkvrije overhemden.

Diverse wasvoorschriften

Als je de strijkvrije overhemden wilt wassen, kan je dit niet zomaar zonder voorafgaande informatie doen. Het wassen van dit type overhemden vergt namelijk een ander soort handleiding dan van je gewone overhemden. Als je niet rekening houdt met deze speciale voorschriften dan zal op den duur het kreukeffect verdwijnen en zal de stof in kwaliteit afnemen.

Welke temperatuur moet je aanhouden?

Om te beginnen is het handig om te weten op welke temperatuur je de strijkvrije overhemden moet wassen. Niets is zo vervelend als je overhemden gekrompen uit de was komen. Onthoudt dat je de overhemden op nooit meer dan veertig graden Celsius moet wassen. Als je dit wel doet dan zullen de overhemden kunnen krimpen of zelfs kunnen verkleuren. Verder is het belangrijk dat je niet op veel toeren moet centrifugeren. Anders verslijten de strijkvrije overhemden snel, erg zonde dus!

Haal de overhemden direct uit de wasmachine

Als de wasmachine klaar is, moet je de overhemden direct uit de wasmachine halen. Wil je ze hierna in de droger doen? Dan raad ik je dat af. Dit zal namelijk je overhemd eerder kwaad dan goed doen. Het is beter om het overhemd op een droogrek te hangen. Het nat uithangen van de overhemden is namelijk een voorwaarde aan het strijkvrije karakter.

Opvouwen en de kast in, of toch niet?

Het makkelijkste is natuurlijk om de overhemden op te vouwen en in je kast te doen. Echter kost dit alleen maar ruimte. Beter is om ze netjes op te hangen aan een kleerhanger. Het bespaart niet alleen ruimte maar hiermee voorkom je ook dat de kruikvrije overhemden toch opnieuw gaan rimpelen.

Met deze speciale wasvoorschriften kun je meteen aan de slag met jouw strijkvrije overhemden. Nog geen strijkvrij overhemd aangeschaft? Kijk dan snel op de site van overhemden.com als jij ook liever niet van strijken je hobby maakt!