Helaas is tot de grootste spijt van de meeste vrouwen niet iedereen gezegend met twee perfecte borsten. Dit is dan ook één van de redenenen waarom er per jaar in Nederland ongeveer 3.000 borstvergrotingen worden uitgevoerd. Zo wordt de borstvergroting ook één van de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen ter wereld. Dat is niet zozeer onlogisch: borsten zijn zeer bepalend voor het uiterlijk en daarnaast ook voor het voorkomen van een vrouw. Op het moment dat je borsten niet goed passen bij je figuur, dan zou dat kunnen leiden tot een vorm van onzekerheid. Wanneer je een cosmetische ingreep ondergaat kun je je borsten op laten vullen door borstimplantaten en door lipofilling (dit is het in inspuiten van lichaamseigen vet in de borst).

Door middel van een borstvergroting kan er een groot verschil kunnen worden gemaakt in het leven van een vrouw. Het is ook zeker niet moeilijk om hiervoor in aanmerking te komen. Het is zelfs makkelijker dan je wellicht zou denken. Zo moet je tenminste achttien jaar oud zijn en leven in een gezonde staat – zo mag je absoluut niet zwanger zijn, of dit willen worden binnen één jaar.

Echter is onzekerheid niet de enige reden om een borstvergroting te willen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan vermagering, zwangerschap of ouderdom. Het is ook niet lastig om stappen te ondernemen wanneer je van plan bent om een borstvergroting te ondergaan. Een borstvergroting kliniek zou je hierbij kunnen helpen. Ze zullen allereerst een consult vaststellen. Dat zal worden gedaan door je behandelend arts. Dit zal altijd een goed opgeleid plastische chirurg zijn. Je zult samen met deze arts de grootte en de vorm van de implantaat vast gaan stellen. Dan weet je zeker dat de implantaat zal passen bij je persoonlijke wensen en daarnaast ook je lichaam. Op deze manier kun je weer zeker en gelukkig door het leven gaan.