Voor ons mensen is het belangrijk dat we een zelfzorgroutine hebben. Hierop kunnen we namelijk terug vallen als de dingen moeilijk worden en het helpt ons om een positieve gemoedstoestand te behouden. Soms is het gewoon even nodig om een time-out te nemen zodat we ons op ons zelf kunnen focussen. Het helpt daarbij als je een zelfzorgroutine hebt. We hebben, per sterrenbeeld, voor je uitgezocht welke zelfzorgroutine goed bij je persoonlijkheid past. Een zelfzorgroutine zal er altijd eentje moeten zijn die van nature bij je past en die zorgt voor balans in je leven. Hou daar altijd rekening mee.

De ram

Mensen met het sterrenbeeld ram zijn competitief ingesteld. Of het nu een training of een echte wedstijd is; een ram zal altijd de competitie met anderen opzoeken. Een ram traint daarom het beste in een groep om zodoende het beste uit zichzelf naar boven te halen. Het heeft voor een ram weinig zin om eenzaam door de sportschool te lopen, de ram kan veel beter meedoen met de spinning les of gaan hardlopen of wielrenner in groepsverband. Voor een ram is het belangrijk om zich in het zweet te werken, dit drijft behalve zweet ook de nodige stress af.

De stier

Mensen met het sterrenbeeld stier staan bekend als harde werkers. Maar de boog kan niet altijd gespannen staan en de stier heeft er behoefte aan om in contact te blijven staan met het lichaam; iets wat door hard werken verwaarloost kan worden. Een stier doet er daarom goed aan om zo nu en dan zich laten te verwennen om zo weer in contact te komen met het lichaam. Een regelmatig bezoek aan de sauna en een ontspanningsmassage zijn daarom aan te raden. Dit maakt de spieren weer los en het hoofdje weer leeg.

De tweelingen

Een tweelingen houdt van afwisseling. Ook op sportief gebied zal gezocht moeten worden naar afwisseling om het uitdagend en leuk te houden. Dagelijks hetzelfde rondje hardlopen is dan ook niets voor een tweelingen. Een trainingsvorm waarbij tweelingen zich prettig voelen is HIIT. HIIT staat voor High Intensive Interval Training, wat betekend dat korte krachtexplosies worden afgewisseld met korte perioden van rust. Zo kan je 30 seconden opdrukken, 30 seconden rust nemen, 30 seconden squads doen, 30 seconden rust nemen, een sprintje trekken enz.

De kreeft

De kreeft is op emotioneel en intuïtief vlak sterk onderlegd en kan zichzelf vinden in spirituele zaken. Zo heeft een kreeft er veel baat bij om de dag te beginnen met meditatie. Ook andere activiteiten met een spiritueel tintje houden het leven van een kreeft in balans.

De leeuw

De leeuw is een leider die hard werken niet schuwt. Ook al lijkt een leeuw soms onuitputbaar, ook de meest energieke leeuw heeft af en toe een rust momentje nodig. De zelfzorgroutine van de leeuw kan daarom bestaan uit zoiets simpels als een kort middagdutje. Hierbij is het belangrijk dat de leeuw rust neemt als het lichaam aangeeft hier behoefte aan te hebben.

De maagd

De maagd is graag bezig met de inrichting van het huis. Het beste kan een maagd aan deze drang toegeven en lekker bezig gaan met allerlei doe-het-zelf klusjes in en om het huis. Een maagd maakt het huis het liefst gezelliger en praktischer. Een maagd haalt er ontspanning uit om bijvoorbeeld een kastje over te schilderen in een andere kleur.

De weegschaal

Een weegschaal heeft behoefte aan warmte en routine. Er is een vorm van yoga die perfect past bij de weegschaal, deze vorm van yoga heet vinyasa. Dit is yoga die wordt gedaan in een ruimte die lekker verwarmt is zodat het zweet heerlijk kan vloeien.

De schorpioen

Schorpioen hebben moeite om hun emoties te uiten en om over hun gevoelens te praten. Voor balans in het leven van de schorpioen is het echter wel noodzakelijk dat de opgekropte gevoelens er zo nu en dan uit komen. Het beste plant de schorpioen daarom iedere week een afspraak met iemand die hij of zij door en door vertrouwd om alles wat op het hart ligt in een vertrouwde setting te kunnen bespreken.

De boogschutter

Een boogschutter is altijd opzoek naar manieren om meer kennis op te doen en de geest te verruimen. Een boogschutter is dan ook iemand die graag boeken leest en voor een goede zelfzorgroutine bouwt een boogschutter dagelijks een moment in waarop hij in alle rust kan lezen. Een boogschutter kan zich het beste beperken tot non-fictieboeken.

De steenbok

De steenbok loopt over van ambities en als hij ergens voor gaat dan zal hij zich ook volledig geven om het doel te bereiken. Hierin loert de valkuil van de steenbok, deze wil zich nog weleens overwerken. Ontspanning en tijd om de gedachten op een rijtje te zetten kan de steenbok halen uit een wandeling. Hiervoor maakt de steenbok het beste iedere dag wat tijd vrij.

De waterman

Het zal je misschien niet verrassen dat een waterman het liefst omringt is door water. Dit kan in de vorm van een heerlijk warm bad maar dit kan ook op andere manieren. Wat bij een waterman voor balans in het leven kan zorgen is zoiets eenvoudigst als een vocht inbrengende crème of serum.

De vissen

Bij de vissen verdienen de voeten extra aandacht. Een vissen kan voor balans in het leven zorgen door de voeten dagelijks te masseren en in te smeren met een verzorgende crème. Regelmatig de voeten laten verzorgen door een pedicure zal voor een vissen ook een heerlijk moment van ontspanning zijn.