Er bestaan heel veel verschillende soorten spellen. Denk bijvoorbeeld aan memory, kwartetten, kaarten en monopoly. Allemaal leuke bordspellen die je vaak met een viertal kan doen. Maar je hebt ook actievere spellen. Denk bijvoorbeeld aan twister, verstoppertje, tennissen op een tennistafel en tien tellen in de rimboe. Sommige spellen bestaan al jaren en sommige spellen zijn net nieuw bedacht. Elke generatie komen er wel weer nieuwe spellen bij en je bent nooit te oud om een spel te spelen of te leren.

Verschillende soorten tafeltennis

Er bestaan verschillende soorten van tafeltennis. Denk bijvoorbeeld aan de sport tafeltennis. Hierbij speel je tegen een tegenstander en probeer je punten te scoren door de bal zo moeilijk mogelijk te slaan voor de tegenstander. Elke keer dat je tegenstander de bal niet meer correct terugslaat, krijg jij een punt. De puntentelling bij tafeltennis gaat tot de elf punten. Wie als eerst dus 11 punten maakt, wint de pot. Je moet dan wel twee punten voorsprong hebben bij je tegenstander, anders ga je net zolang door totdat één van de twee uiteindelijk die twee punten voorsprong heeft.

Rond om de tafel

Naast tafeltennis als sport, kun je ook een andere soort variant van tafeltennis doen. Dit spel wordt ook wel ‘rond om de tafel’ genoemd. Het wordt vaak op schoolpleinen gespeeld met klasgenoten of op vakantie met vakantievrienden. Het voordeel aan dit spel is, dat er zoveel mensen aan mee kunnen doen, mits ze een tafeltennisbatje hebben. Het doel van het spel is dat je elke keer één keer de bal over de tafel slaat en dan is degene achter je aan de beurt. Je loopt dan in een rondje achter elkaar en moet op beide helften spelen. Uiteindelijk gaan er spelers fout slaan en wordt het rondje steeds kleiner. Hoe kleiner het rondje, hoe sneller je aan de andere kant van de tafel moet zijn. Uiteindelijk blijven er drie spelers over en die spelen dan een duel tegen elkaar tot de drie punten.