Op elke familie avond horen natuurlijk leuke spelletjes. Spelletjes zijn goed voor de gezelligheid, maar kunnen ook compleet de andere kant opgaan natuurlijk. De meeste mensen worden er ook super competitief van.

Spelletjes voor jong en oud

Natuurlijk in een familie heb je mensen van elke leeftijd, daarom heb je spellen nodig voor mensen van elke leeftijd. Neem bijvoorbeeld weerwolven van wakkerdam dit spel is perfect voor groepen, want er kunnen veel mensen mee doen. Het is vooral leuk als je een persoon hebt die erg goed verhalen kan vertellen. Als je met kinderen en volwassene en oudere bent moet er voor hen allemaal iets in zitten, want je wilt natuurlijk niet een groep zich gaat vervelen.

Spelletjes voor ouderen.

Spelletjes voor ouderen zijn weer heel wat anders natuurlijk. Zo kunnen bijna alle ouderen wel schaken en het is ook zeker een spel wat eerder gewaardeerd zou worden door ouderen. Ook Backgammon is een spel met waarschijnlijk meer gewaardeerd wordt door ouderen omdat het veel geduld vereist en tactisch nadenken. Ook bevat het geen gekke kleuren of geluid en andere coole gadgets. Daarom vinden kinderen het vaak minder leuk, maar ouderen genieten er juist wel van. Verder zijn spelletjes met taal ook heel erg geschikt als je met ouderen bent. Dus spellen zoals rummikub en scrabble zijn vaak ook heel erg gewaardeerd onder ouderen vooral, omdat je hierbij alleen maar hoef na te denken en verder geen bijzondere toeters of bellen lekker rustig. Maar nog steeds vermakelijk.

Spellen voor jongeren

Jongeren hebben vaak spellen nodig die wat meer actie bevatten, zoals bijvoorbeeld black stories of iets soortgelijks, omdat ze sneller verveeld zullen raken met de spellen zoals schaken en woordspellen. Dit geldt natuurlijk niet voor alle jongeren, maar helaas wel voor de grote meerderheid. Waardoor de spellen steeds minder gespeeld worden en dit is natuurlijk heel zonde, want tegenwoordig weten de meeste jongeren niet eens meer hoe schaken werkt. Andere spellen die goed zijn voor jongeren en jongvolwassenen zijn bijvoorbeeld 30 seconds of bijvoorbeeld cards against humanity. Dit zijn spellen waarvoor je beide wat ouder moet zijn om het goed te kunnen gebruiken en te kunnen spelen. Maar 30 seconde heeft bijvoorbeeld een meer competitieve kant en cards against humanity meer een grappige kant.

Spellen die je met kinderen kunt spelen

Ook heb je natuurlijk een heleboel spellen voor kinderen. Natuurlijk zijn deze weer heel anders, omdat ze vaak gericht zijn op het kinderen zelf laten spelen en niet kinderen samen met ouders. Spellen zoals stef stunt piloot. Dit zijn erg simpele spellen met weinig regels en veel kleur en actie. Perfect voor kinderen om te kunnen spelen als ze zich vervelen en om samen te kunnen doen zonder dat er een volwassene bij moet blijven. Ook heb je van traditionele spellen vaak wel een nieuwere versie voor kinderen bedoeld, zoals bijvoorbeeld party & co junior. Maar je hebt ook spelletjes dier natuurlijk speciaal gemaakt zijn voor kinderen zoals elefun hier kunnen kinderen niet alleen hun zelf vermaken, maar zijn ze ook nog eens fysiek bezig. Of bijvoorbeeld het spel wie heeft het gedaan dit is vrijwel cluedo, maar voor kinderen maar je hebt ook een cluedo junior zo is er dus genoeg keuze voor uw kinderen om spelletjes te kunnen spelen.