Stel je wil graag een nieuwe keuken bouwen. Dan denk je al snel aan keukenkastjes, fornuizen, koelkasten en afzuigkappen. Maar je moet ook nadenken over kraan onderdelen, welke knopjes je op de lades wil en wat voor kleur het aanrechtblad krijgt. Want vaak maken de kleine details de keuken echt mooi. Iedereen heeft namelijk in zijn keuken, keukenlades een fornuis en een afzuigkap, maar de kleine details maken je keuken origineel en zorgen ervoor dat je keuken niet op een standaard keuken gaat lijken.

Kleur maar in

Daarnaast kunnen kleuren ook veel betekenen voor een originele keuken. De meeste keukens zijn tegenwoordig wit of zwart. Waar natuurlijk niks mis mee is, maar het is wel standaard en veilig. Wil jij nou dat mensen je keuken instappen en met grote ogen je keuken bewonderen? Voeg dan een beetje kleur aan je keuken toe. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor blauwe keukenkastjes. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een rood aanrechtblad of een groene muur. Wil je nou niet meteen heel veel kleur toevoegen, dan kun je ook kiezen om de knopjes van de keukenlades een ander kleurtje te geven. Het valt dan niet zo op, maar is wel heel subtiel.

Verschillende soorten kranen

Je kunt je keuken ook opfleuren met een bijzondere kraan. Er bestaan namelijk heel veel verschillende soorten kranen. De standaard kraan is de zilveren kraan met aan de zijkant een hendel die je uit kan schuiven en dan naar boven en beneden kan drukken voor koud of warm water. Maar je hebt ook kranen waar twee aparte knoppen bij horen, die je naast je kraan kunt plaatsen en vanaf die knoppen regel je de temperatuur van het water. Dit zorgt voor een authentieke stijl. Maar je zou ook kunnen kiezen voor een bepaald soort materiaal. Denk aan koper of goud, dit geeft je keuken net een andere look en brengt ook weer meer kleur met zich mee. Dus vooral de kleine onderdelen zorgen voor een andere kijk op je keuken