Het is zeer belangrijk om op een correcte manier achter je bureau te gaan zitten; veel belangrijker dan je wellicht zou denken. Dit komt omdat we hedendaags steeds meer vanuit huis willen werken, achter onze eigen kantoormeubelen. Het is dan ook belangrijk om te denken aan de manier waarop je zit, en niet alleen aan het werk dat je nog moet doen. Naast deze factoren is het heel belangrijk om te kijken naar de juiste instelling en houding van je stoel en bureau. Mocht je dit namelijk niet doen en op een lange termijn op een manier zit die niet juist is, dan kan dit over het algemeen een ongunstige invloed hebben op je schouders en ook op je wervelkolom.

Zitten op de juiste manier

Er wordt vaak door veel mensen (verkeerd) gedacht dat je zo hoog mogelijk op je stoel moet gaan zitten, omdat ze denken dat je dan makkelijker op kan staan. Dat is helemaal niet waar: te hoog op je stoel zitten zorgt er zelfs voor dat je even moeilijk op kunt staan als bij een te lage zit. Dit komt omdat je op deze manier moeilijker met je voeten bij de grond zou kunnen komen. Je moet dit dan dus compenseren door middel van kracht zetten op je armen. Ook komt daarbij dat even gaan verzitten dan een moeilijkere klus zal worden. Daarnaast vergeet men vaak dat, wanneer je te hoog op je stoel zit, je onbewust de zenuwen in je been aan het afknellen bent; dit heeft slapende benen tot gevolg.
Echter, bij een te lage zit, zal je rug automatisch een ronde vorm aan gaan nemen en zal dit, geheel onbewust, je darmen af gaan knellen.
Op het moment dat je benen in een hoek van 90 graden op de grond staan zit je goed. Een in hoogte verstelbaar bureau is dan het meest ideaal.