Als jij een looprek nodig hebt, dan is het belangrijk dat je goed nadenkt over het product dat je aanschaft. Het grote voordeel van dit hulpmiddel is dat je er weer mobiel van wordt en dat je naar buiten kunt zonder dat je bang hoeft te zijn dat je valt. Een looprek is handig voor iedereen die een afname aan mobiliteit ervaart, maar vrijheid wil behouden. Ze zijn specifiek ontworpen om jou zekerheid te geven. Er worden verschillende soorten looprekken aangeboden. Met de onderstaande informatie kies je de juiste.

Een looprek dat gemakkelijk mee te nemen is

De meeste looprekken zijn gemakkelijk mee te nemen, maar er zijn speciale rekken die klein zijn, die lichtgewicht zijn, die geen extra functies hebben en die je opgevouwen overal mee naartoe kunt nemen. Je plaatst hem gemakkelijk in de auto of in het openbaar vervoer en pakt hem zo weer mee als je op je bestemming bent aangekomen. Dit type looprek is handig als je veel reist en je rek dan probleemloos mee wilt kunnen nemen. Het zijn de standaard basismodellen. Wil je meer, dan heb je de onderstaande opties om uit te kiezen.

Met of zonder wielen?

Een looprek zonder wielen moet je zelf vooruit plaatsen elke keer dat je een stap zet. Je zet eerst het rek naar voren en daarna volgen je voeten. De andere optie die je hebt is om een rek met wielen te nemen. Deze heeft een rem en je rolt hem vooruit in plaats van dat je hem vooruit moet tillen. Dat zorgt voor een wat vloeiende beweging, wat je voorkeur kan hebben. Er zijn grote wielen en kleine wielen, wielen met extra dikke banden en dunne banden. Je kiest het type wiel uit met je eigen voorkeur, maar ook door te kijken naar het terrein waarop je loopt.

Met of zonder zetel

Een hele handige bijkomstigheid van het looprek is dat ze ook een zetel bevatten waarop je kunt zitten. Wil je uitrusten tijdens je wandeling, even van het uitzicht genieten of samen met iemand anders een kopje thee drinken, dan heb je geen stoel of bank nodig. De meest simpele looprekken bevatten geen zetel. Is dit voor jou wel verstandig, bijvoorbeeld omdat je snel moe wordt of ervan houdt om buiten van je omgeving te genieten, dan worden er voldoende rekken aangeboden waarmee je altijd een zitplek hebt.

Podobrace.nl | Braces, bescherming en medische hulpmiddelen.

Andere extra opties

Behalve de wielen, de zetel en het gewicht van je looprek zijn er een aantal andere functionaliteiten die wel of niet kunnen worden toegevoegd. Je bepaalt zelf of je deze nodig hebt, aan de hand van wat je met je rek wilt kunnen doen. Een mandje, een bel en handremmen zijn daar voorbeelden van. Verder zijn er looprekken met een breder- of een dunner frame, met simpele- of ondersteunende grepen en gemaakt van verschillende materialen. Het belangrijkste is dat je een looprek uitkiest waarmee je kunt doen wat jij wilt en waarmee je zelfverzekerd de deur uit gaat.