De markt voor mobiele wc’s zit enorm in de lift. De redenen waarom veel bedrijven en particulieren een toilet huren zijn heel uiteenlopend. Ten eerste zijn er de professionele organisatoren van festivals en andere evenementen waar honderden, duizenden of zelfs tienduizenden mensen op afkomen. Denk alleen maar aan festivals als Pinkpop waar in 2014 ruim 130.000 bezoekers waren, of Lowlands dat met bijna 50.000 bezoekers een ander bijzonder populair festival is.

Complete toiletwagens

Vaak zijn er bij dergelijke festivals geen vaste sanitaire voorzieningen en wordt de hulp ingeroepen van professionele verhuurders van mobiel sanitair. Zij zijn in staat om voldoende toiletten neer te zetten met een gecombineerde capaciteit die groot genoeg is om de enorme strook bezoekers aan te kunnen. In de meeste gevallen worden en dan complete toiletwagens neergezet, die zijn voorzien van gescheiden afdelingen voor mannen en vrouwen en zijn uitgerust met wastafels, drogers en andere aanverwante zaken.

Markt voor mobiele wc’s

Hetzelfde geldt voor kleinschaligere evenementen zoals markten en braderie├źn. Ook hier zijn vaak geen vaste toiletvoorzieningen zodat er een of meerdere toiletunits nodig zijn. Daarnaast kent de markt voor mobiele wc’s nog een andere sector waar ze populair zijn, die van de bouwbedrijven. Op bouwplaatsen is vaak geen sanitair en een toilet huren kan in dat geval uitkomst bieden. Afhankelijk van de grootte van het project kiezen bouwbedrijven voor ene toiletwagen of voor een Dixi, het kleine hokje dat we allemaal wel eens hebben gezien.

Dixi huren

Tot slot maken ook veel particulieren gebruik van mobiele wc’s. Zij huren meestal een Dixie voor een feest of als er thuis verbouwd wordt. De wc kan eenvoudig in de buurt worden geplaatst, zonder dat er een aansluiting op de riolering of waterleiding nodig is. Het is in alle gevallen natuurlijk wel belangrijk waar u een toilet gaat huren. Niet alle verhuurders nemen hygi├źne erg serieus terwijl u natuurlijk het liefst in zee gaat met een verhuurbedrijf waar dat wel het geval is. Verzeker u er daarom van dat uw verhuurder het toilet schoon aflevert. Dit voorkomt achteraf veel problemen.