Als je ouder wordt zijn er een aantal dingen waarop je je moet gaan aanpassen hier kun je niet omheen. Maar dit hoeft niet altijd negatief te zijn. Er zijn gelukkig een hele hoop hulpmiddelen om alles zo makkelijk mogelijk te maken. Daarom kun je hier van alles vinden over essentials voor ouderen.

Wat is een seniorenbed?

Een seniorenbed is een bed wat compleet samen te stellen is op de wensen van senioren. Zo kun je namelijk kiezen voor verschillende hoogtes en soorten leuningen en of er op het voeteneind een opening moet zijn of niet en nog veel meer. Natuurlijk is er een 1-persoons seniorenbed en heb je ook een 2-persoons seniorenbed. De uitstap hoogte van een bed is verstelbaar, doordat de bodem naar boven of naar beneden gezet kan worden. Ook kun je natuurlijk kiezen uit verschillende soorten matrassen, waardoor je alleen maar de juiste voor jou kan kiezen. Ook is een elektrische bodem natuurlijk een optie en kun je hierdoor makkelijker uit bed komen. Dan is dit zeker geen probleem dan kun je hier ook uit kiezen. Natuurlijk moeten de matrassen op deze latten bodem nog steeds wel voldoende steun bieden. Als dit niet het geval is heb je aan het einde van het afstellen nog steeds niet een lekker liggend bed.

Wat is een verbandschoen?

Verbandschoen zijn zoals de naam ook wel zegt schoen gemaakt van een materiaal dat lijkt op verband. Ze zijn bedoeld om steun te bieden in het geval dat je een verwonding hebt aan je voeten en mensen zo snel mogelijk meer mobiel te kunnen maken. Waardoor het dus belangrijk is dat ze bescherming bieden tegen viezigheid van buitenaf. Dit zou een normale schoen niet doen, om natuurlijke fysieke beschadigingen tegen te gaan. Er zijn een aantal verschillende momenten wanneer een verbandschoen toepasselijk is. Bijvoorbeeld als je een voet gebroken hebt en je nu extra steun nodig hebt aan je voet. Dan kan een verbandschoen al een heleboel helpen. Ook als je een infectie hebt gehad in je voet en daar mogelijk een open wond hebt, kan een verbandschoen erg nuttig zijn om de wond te beschermen tegen viezigheid.

Overige Essentials

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die heel handig kunnen zijn voor ouderen, zoals bijvoorbeeld douchestoelen die kunnen helpen als u minder mobiel bent en wel zelfstandig wilt blijven douchen. Ook een traplift kan helpen zodat je altijd zelf naar boven kan en je hele huis door kan komen. Ook heb je verschillende sta op hulpen bijvoorbeeld voor bij de wc, zodat het opstaan gemakkelijker wordt en minder snel fout zal gaan. Als je van badderen houd of als je gewoon simpelweg niet meer kan lopen, dan kan een badlift ook heel handig zijn om je door de wasbeurt heen te helpen. Ook is er natuurlijk aangepast bestek voor reuma en of parkinson patiƫnten die moeite hebben met het normale bestek vasthouden. Verder is een bedpapegaai een goed idee. Dit is een handvat om je zelf aan op te trekken en hiermee kun je jezelf dan ook uit bed trekken.