Je wilt je bestaande restaurant graag een upgrade geven, maar hoe doe je dat nou precies? Waar moet je rekening mee houden en waar begin je? Er zijn op het moment dat je een restaurant een makeover wilt geven onwijs veel zaken waar je over na moet denken. In dit artikel worden er een aantal tips gegeven.

Een strakke uitstraling

Wanneer je een heel chique restaurant hebt, kan het mooi zijn om je restaurant een strakke uitstraling te geven. Dit kan door middel van lange lijnen. Een strakke uitstraling wordt vaak gecreëerd door lange tafels of lange kasten. Ook kan het effect versterken door in plaats van allemaal losse stoelen te plaatsen bankjes neer te zetten. Vaak zie je in strakke ontwerpen ook dat er gebruik wordt gemaakt van een kleur die vrij neutraal is.

Een gezellige sfeer in je restaurant maken

Als je graag een gezellig restaurant wilt hebben, is het slim om gebruik te maken van warm licht. Kleine lampjes en op iedere tafel een kaars kan bijvoorbeeld heel veel sfeer geven. Gebruik daarnaast ook donkere houttinten in je horeca meubilair. Het voegt vaak veel toe aan de warme sfeer die je wilt creëren in je restaurant.

Instafamous restaurant

Zodra je een doelgroep wilt aanspreken die veel op instagram posten, is het slim om daarop in te spelen. Plaats attributen in je restaurant waar je klanten dan vervolgens een leuke instagram foto kunnen maken. Dit kan door bijvoorbeeld een plantenmuur te maken. Als je allemaal groene plantjes aan een muur bevestigt, kunnen klanten daar vervolgens voor gaan staan om een leuke foto te maken. Iets wat ook aantrekt is een mooie led-lamp. Deze kun je bijvoorbeeld krijgen in een woord. Als je dan een leuke tekst hebt kan dat erg opvallend zijn. Voor een donkere muur kan dat er echt uitspringen.