Veel mensen zijn dol op chocolade. Alleen chocolade is niet het gezondste tussendoortje. Er zitten namelijk veel suiker in. Als je gezond wilt leven, past chocolade dus niet in je voedingsschema. Dit kan lastig zijn als je een fan bent van chocolade. Gelukkig is er ook chocolade die suikervrij is en gezond. Deze gezonde chocolade heeft dezelfde smaak als normale chocolade en is dus een goede vervanger als je gezond wilt leven.

Acticoa chocolade

Fabrikanten mogen chocolade niet aanprijzen als ‘gezond’. Er is één uitzondering: Acticoa. Acticoa zijn chocolade parels die bijzonder veel flavanolen bevatten. Flavanolen zitten van nature al in cacao. Alleen bij het verwerken van de cacao gaat er veel van deze stof verloren. Na lang onderzoek is er een manier gevonden om het toch te behouden. Flavanolen hebben een positieve werking op de bloedvaten. Bloedvaten worden elastischer en hierdoor is er een betere doorbloeding. Ook is uit onderzoek gebleken dat flavanolen geheugenverlies bij ouderdom kunnen terugdraaien. De smaak van Acticoa chocolade is hetzelfde als pure chocolade.

Suikervrije chocolade

In chocolade zitten erg veel suikers. Je lichaam heeft suiker nodig om energie te krijgen, maar teveel suiker kan leiden tot darmklachten of vermoeidheid. Het is dus niet verstandig om veel chocolade te eten, want dit kan erg schadelijk zijn voor je lichaam. Toch hoef je niet te stoppen met chocolade eten, want er is ook nog suikervrije chocolade. Deze chocolade is gezoet met stevia. Stevia is ongeveer 200 tot 300 keer zo zoet als suiker, maar het levert geen calorieën. Stevia wordt gewonnen uit het blad van de stevia plant. Stevia is hierdoor beter voor je lichaam dan de suiker. De chocolade smaakt hetzelfde als de gewone minder gezonde chocolade, maar je zult niet meer teveel suiker binnenkrijgen.

Gezonde chocolade

Chocolade is een tussendoortje waar veel mensen van houden. Alleen is chocolade niet zo heel gezond. Als je een goed lichaam wilt hebben en gezond wilt blijven is het daarom verstandiger om gezonde chocolade te eten. Gezonde chocolade is beter voor je en de smaak is hetzelfde als gewone chocolade.