Het is bijna zomer: de tijd dat we weer mogen genieten van de warme temperaturen, zwemmen in de zee, ijsjes halen bij de ijscoman en regelmatig barbecues organiseren met familie en vrienden. Het is een periode waarbij je veel buiten bent, maar wellicht minder beweegt. Dit is natuurlijk niet goed: dagelijks bewegen en gezond eten is essentieel. Met onderstaande tips kom je gezond en sportief de zomer door!

Ochtendgymnastiek 

Het klinkt misschien een beetje duf, maar zorg ervoor dat je juist ‘s ochtends actief bezig bent! Zo kun je bijvoorbeeld al rond een uur of acht of negen gaan hardlopen, buiten wat oefeningen doen, zoals yoga of buikspieren, of een rondje gaan fietsen. Door in de ochtend te sporten, voorkom je dat het te heet wordt. Ga dus niet op het heetst van de dag – tussen 12 uur en 15 uur ‘s middags – sporten. Ben je niet echt een vroege vogel? Dan is ‘s avonds natuurlijk altijd nog een optie. De zon neemt na acht uur gauw in sterkte af en dus is het dan aangenamer om te bewegen. Je hebt dus zowel in de ochtend als in de avond genoeg tijd om te sporten!

Eet- en drinkpatroon

Het is logisch als het ‘s zomers wat lastiger is om nee te zeggen tegen een alcoholisch drankje of een ijsje. Het hoort er nou eenmaal bij en dus wil je er ook lekker van genieten. Dit kan en mag natuurlijk, maar doe dit met mate. Zorg ervoor dat je niet dagelijks aan de alcohol zit, maar dit beperkt tot bijvoorbeeld barbecues of feestjes. Drink daarnaast genoeg water om goed gehydrateerd te blijven en een zonnesteek te voorkomen. Daarnaast komt het vaak voor dat tijdens barbecues veel vlees wordt gegeten. Lekker en goed voor je, maar niet te veel. Wissel daarom eens af met groente. Denk bijvoorbeeld aan maïskolven of vegetarisch vlees. Zo wissel je goed af!

Je gezondheid checken

Door genoeg te bewegen en gezond en afwisselend te eten, kun je goed je gezondheid op peil houden. Je lichaam zelf geeft vaak al veel aan: luister hier dus goed naar. Wil je een extra hulpje? Dan kun je een bloeddrukmeter gebruiken. Zo weet je hoe hoog je bloeddruk is en geeft dus een goede indicatie over jouw gezondheid. Als het te hoog is, heb je dus een grotere kans op hart- en vaatziektes. Door hier op tijd achter te komen, kun je je levensstijl aanpassen. Wil je meer informatie lezen over bloeddrukmeters? Bezoek deze website!