Om ervoor te zorgen dat je hond of pup goed en gezond kan leven, is goede voeding een eerste stap die je kunt zetten om dit in werking te zetten. Bij goed hondenvoer komen verschillende elementen kijken waar je rekening mee kunt houden die aansluiten bij de wensen van jou, maar zeker ook de wensen van je hond. Mocht je hond bijvoorbeeld niet tegen bepaalde voedingsmiddelen kunnen, dan is het fijn als het hondenvoer dit niet bevat.

De beste brokken voor je pup

Als je de trotste eigenaar of eigenaresse bent van een pup, wil je dat deze bij het opgroeien natuurlijk de beste en daarmee ook de juiste voeding naar binnen krijgt. Door goede voeding word je ervan verzekerd dat je pup gezond, blij en ook sterk kan opgroeien tot een mooie hond. Bij Nerogold beschikken ze over puppybrokken die een goede spijsvertering van je pup bevorderen en boordevol mineralen en vitamines zitten. Ook bevat de voeding natuurlijke ingredi├źnten en als de voeding vlees bevat, is dit vlees zo veel mogelijk vers. Ook wordt er aan de puppybrokken bij Nerogold nooit tarwe toegevoegd, dit is heel prettig voor als je hondenvoer zonder granen wilt.

Soort hondenvoer

Voor sommige hondenbaasjes is het prettig als hondenvoer geen granen of andere toevoegingen bevat. Dit kan verschillende redenen hebben, waaronder dat je hond hier misschien niet goed tegen kan en er dus niet goed op reageert. Bij Nero Pure kun je terecht voor hondenvoedsel die geen granen of andere toevoegingen bevatten. Granen en toevoegingen zijn namelijk niet in het belang van de hond. Echt goed hondenvoer heeft een hoog percentage als het aankomt op vlees. Nero Pure heeft daarom hondenbrokken met vers vlees, zonder granen en onnodige toevoegingen. 

Geen granen

Honden kennen een natuurlijk dieet en granen zijn hier geen onderdeel van. Honden hebben een ander verteringsstelsel waardoor het voor sommige honden lastig is om granen te verteren en krijgen hierdoor vaak sneller last van het verteringsstelsel. Granen hebben minder voedingswaarden dan andere voedingsmiddelen en zijn dus voor veel honden ook lastig te verteren. Hondenvoer zonder granen is daarom al gauw een verstandige optie. Er zitten zeker een aantal voordelen aan hondenvoer die geen granen bevatten. Zo is er een hoger aandeel aan dierlijke eiwitten zoals vlees en vis. Een hond krijgt minder snel last van allergie├źn, iets wat vaak voorkomt door tarwe. Je hond heeft meer energie op een dag en ook helpt hondenvoeding zonder granen mee aan een glanzende vacht en minder haaruitval. Het is dus zeker een idee om je in iets als dit te gaan verdiepen en dit vanaf nu aan je hond te voeden.