Je wilt eindelijk je eigen website starten,super spannend natuurlijk! Het is slim om van tevoren een idee te hebben en alvast wat onderzoek te doen naar bijvoorbeeld softwarepakketten. Dit zijn overigens niet de enige dingen die je moet regelen. Denk hierbij aan een SSL certificaat, maar wat is een SSL certificaat en waar kun je deze precies halen? 

Wat is een SSL certificaat?

Een SSL certificaat komt voort uit het SSL protocol, dat al bestaat sinds 1995. Het SSL protocol is een soort beveiligingsprotocol dat gaat over de verbinding tussen de website, de server en de bezoekers van de website. Het wordt nog altijd het SSL protocol genoemd, tevens is het jarenlang ontwikkeld en overgenomen door de nieuwste versie, wat ook wel de TLS wordt genoemd.

De SSL certificaten komen in verschillende maten voor, alleen wat voor een internet doeleind zit er aan dit SSL certificaat? Er zijn drie verschillende soorten van de SSL certificaten, die uit elkaar te houden zijn door de manier hoe het SSL certificaat wordt gevalideerd. Er wordt door veel mensen gedacht dat het SSL certificaat alleen nodig is bij de website als de bezoeker gegevens opstuurt via de website door in te loggen of het invullen van formulieren.

Tevens zorgt een SSL beveiliging ervoor dat men niet kan meelezen met wat er naar jouw website wordt verstuurd én voorkomt het ook dat de informatie die naar de website wordt verstuurd, of wordt verzonden vanaf de website uiteindelijk aangepast kan worden voor zijn doel wordt bereikt. Om deze reden is voor een website met commerciële doeleinden een SSL certificaat onmisbaar!

Waar kan je een SSL certificaat halen?

Je kunt bij verschillende websites een SSL certificaat kopen, zo ook hier. Je kunt kiezen uit verschillende soorten SSL certificaten, zo heb je een Domein SSL. Hier wordt de domeinnaam via de e-mail gecontroleerd en heb je oplevering binnen 24 uur!

Ook heb je de uitgebreide SSL, hierbij wordt er een erg grondige controle van jouw domein en bedrijfsgegevens gedaan. De oplevering zal binnen 72 uur zijn, let op dit moeten zijn wel werkdagen. Bovendien heeft je net nieuwe website dan een trust seal van Comodo.

Een website bouwen? Je hebt verschillende manieren om jouw website te bouwen en dit kan via verschillende programma’s. Je hebt programma’s waarbij je dit heel erg makkelijk zelf kunt doen, maar ook programma’s waarbij je volledig wordt geholpen door experts. Maar niet getreurd, je kunt natuurlijk altijd je eigen creatieve brein loslaten, want dat hoort bij een eigen ontworpen website!

Waarom wil je een SSL certificaat?

Je weet nu dat het nodig is om een SSL certificaat te hebben alleen waarom wil je er een? Zoals eerder vermeld, bescherm je de communicatie tussen jouw website en de bezoeker. Hackers hebben om deze reden geen kans om gevoelige data te onderscheppen, de inloggegevens zijn beveiligd en de uitgewisselde informatie kan niet aangepast worden. Dat maakt het voor bezoekers een betrouwbaarder idee om bij jou iets te kopen om of in te schrijven!