Sokken niemand kan eromheen. Iedereen heeft sokken nodig. Maar niet alle sokken zijn goed. Dus vandaar dit artikel om jou te adviseren de meest optimale sokken te vinden. Kleding is altijd een subjectieve zaak. Wat de ene persoon mooi vindt vind de ander spuug lelijk. En wat de ene persoon fijn vindt zitten vind de ander te strak. Maar er zijn een paar universele richtlijnen waarmee iedereen kan slagen.

Ten eerste, let goed op het materiaal van de sokken. Hoogwaardige materialen zijn o.a. merino wol, katoen. En ook hier niet alle katoen is even goed. Let dus goed op of het gaat om premium katoen of laagwaardige katoen. Vermijd sokken die louter bestaan uit synthetische stoffen zoals elastaan polyester en polyamide. Een klein beetje van die materialen is goed voor de rekbaarheid van de sok. Maar het mag niet zo zijn dat de hele sok eruit bestaat.

Qua merken zouden we aanbevelen om te kiezen voor de duurdere maar betere kwaliteit merken zoals een Falke een Tommy Hilfiger of een Hugo Boss. Dat zijn topmerken in het heren sokken segment. Deze zijn verkrijgbaar in Nederland voornamelijk bij hemdvoorhem. Veel mannen rapporteren goede ervaringen met Falke sokken, zoals de Falke family sneakersok of Falke Run.

Een trend die we waarnemen voor deze winter zijn heren kniekousen. Kniekousen simpel gezegd zijn sokken die langer zijn en komen tot en met de knie. Ook deze zijn verkrijgbaar via hemdvoorhem. Populair in dit segment zijn Falke Family en Falke Airport, maar een persoonlijke favoriet voor veel mannen is met name de Tiago kniekous.

Laatste tip, kies por favor voor effen kleuren kniekousen en sokken. Louter zwart, grijs en blauw zijn geoorloofd. Geen paars, roze of groen bij de heren graag. Prints mogen maar alleen binnen de eigen huis, en bij vrienden en familie onder casual omstandigheden.