Het tapijt kan een gezellige sfeer in de huiskamer brengen. Het heeft naast de warme en gezellige uitstraling nog meer voordelen, denk aan de isolatie van warmte en geluid. Toch kan een tapijt ook in sommige gevallen vervelende situaties opleveren. Denk maar eens aan een vlek in uw tapijt die u er lastig uitkrijgt. Dit is natuurlijk nooit leuk, maar gelukkig zijn er een aantal stappen die u kunt doornemen om het tapijt weer schoon en als vanouds te krijgen.

Tapijt reinigen

Het tapijt reinigen kan in sommige gevallen een flinke klus zijn, maar gelukkig kan het ook soms snel opgelost worden. De eerste stap is eigenlijk gelijk actie ondernemen. Hoe langer je wacht met het aanpakken van de vlek hoe lastiger het zal gaan worden om de vlek te verwijderen. Maak de betreffende plek nat met water en leg vervolgens een natte handdoek op die plek. Na een tijd is de handdoek droog en in de meeste gevallen zal de vlek weg zijn. Is dit niet zo pak dan een kleine hoeveelheid wasmiddel en schoonmaakazijn en meng dit met lauw water en doe dit in een plantenspuit bijvoorbeeld.

Spuit de substantie op de betreffende vlek en leg vervolgens een handdoek op de vlek. Wacht dan totdat de handdoek het mengsel heeft geabsorbeerd. Sommige vlekken brengen vervelende geurtjes met zich mee en daarvoor gebruiken we groene Bio-Tex. Meng water met Bio-Tex en sop dit vervolgens in op de plek. Dek de plek dan af met een stuk plastic, zodat de enzymen hun werk kunnen doen. Na één of twee uurtjes haalt u het plastic weg en dept u de vochtigheid op met bijvoorbeeld een handdoek. Vervolgens zal de geur weg zijn en kunt u weer rusteloos van het tapijt genieten. Bij grote hardnekkige vlekken is het misschien verstandiger om een professional in te schakelen, die de vlek effectiever kan behandelen. Het tapijt reinigen aan de hand van dit stappenplan zorgt ervoor dat de meeste vlekken gemakkelijk verwijderd kunnen worden.

Meer weten over de professionals die dit werk dagelijks uitvoeren? Vraag een offerte aan bij tapijtreinigingbenelux.com