Het is natuurlijk bij iedereen bekend dat roken buitengewoon slecht is voor je conditie en je gezondheid ernstig kan aantasten. Een probleem waar veel rokers over struikelen is dan ook dat ze tegen grenzen aanlopen op het gebied van sporten, trainen en gezond leven. Vaak hebben zij de motivatie wel, en een sterke wil om net als vele anderen actief te leven en bezig te zijn met sport en conditie. Maar het lukt vaak gewoon niet om van het roken af te komen, zoals dat bij verslavingen soms is. Plotseling stoppen met roken leidt ook heel vaak tot vervelende gevoelens of chagrijnigheid, en natuurlijk het sterke verlangen naar nicotine. Het roken blijft hierdoor vaak toch een gewoonte waar deze mensen aan vasthouden, ook al levert het hen op lange termijn schade aan hun gezondheid op.

E-smoking

Populaire middelen die deze mensen gebruiken om van hun verslaving af te komen zijn bijvoorbeeld nicotinepleisters of andere middelen die de nicotine in lichtere vorm aan hen bieden. Of bijvoorbeeld vrienden of vriendinnen die zij vragen streng toezicht te houden op het niet roken en het niet kopen van sigaretten. Een manier om te stoppen waar buitengewoon veel ex-rokers ook positief over zijn is e-smoking. Elektrisch roken / e-smoking zorgt ervoor dat je de hoeveelheid nicotine die je rookt nog steeds zelf in de hand hebt. Je kunt dit dus langzaam afbouwen om zo je verslaving tegen te gaan. Het biedt hetzelfde genotmomentje als een gewone sigaret, maar is een stuk minder schadelijk voor je gezondheid.

E-liquids

Bij e-sigaretten worden er e-liquids gerookt die in talloze smaken verkrijgbaar zijn. Zo is er voor ieder wat wils en kan er geëxperimenteerd worden met verschillende smaken, zodat het nog steeds iets leuks blijft om te  doen. Als je na een tijd helemaal nicotinevrij kunt roken met een e-sigaret, is dat natuurlijk een geweldige manier om van je rookverslaving af te komen! Ga dus de uitdaging aan, om bij de nicotinevrije e-liquids te eindigen.