Het is vanzelfsprekend dat iedereen zo snel mogelijk zijn rijbewijs wilt halen. Moeizame lessen of meerdere herexamens zijn misschien wel twee van de grootste nachtmerries voor oefenende bestuurders. Tegenwoordig bestaan er talloze rijscholen en ziet men soms door de bomen het bos niet meer. Hieronder enkele belangrijke tips die jou op weg kunnen helpen om een kwalitatieve rijschool te kiezen.

De gouden tips

Een van de eerste dingen waar gelet op zal worden is het geld. Rijlessen zijn over het algemeen niet goedkoop, maar gelukkig snappen rijscholen dat de concurrentie groot is. Daarom wordt er vaak korting gegeven of een bepaald pakket aangeboden, waardoor je voordeliger uit bent. Let er wel ook zeker op dat als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dit meestal ook het geval is. Het is beter dat je twee keer nadenkt als je een aanbieding ziet die belooft dat jij je rijbewijs in een week kan halen voor een schrale 500 euro. Hier hoort ook bij dat het belangrijk is om te kijken wat de rijschool precies aanbiedt. Is een examen, tussentijdse toets, of herexamen inbegrepen in de prijs, of moet jij dit allemaal zelf regelen? En hoe lang duurt de les waar je voor betaalt? Sommige rijscholen werken met lessen van 45 minuten en sommige met een uur. Ook dit is natuurlijk belangrijk voor de prijsverschillen.

Een ander belangrijk punt is dat je kijkt naar de begeleiding die je zult krijgen tijdens de lessen. Gaat het om ervaren rijinstructeurs? Bestaat de rijschool uit een of meerdere instructeurs? Het is vaak goed als je de mogelijkheid krijgt geboden om eerst kennis te maken met jouw instructeur, zodat jullie beiden weten waar je aan toe bent.

De laatste tip is om eens rond te kijken naar de ervaringen en beoordelingen van andere leerlingen bij de rijschool die jou aanspreekt. Vaak kunnen zij jou ook een objectief beeld geven van de lessen en begeleiding. Vergeet hierbij niet dat de een nou eenmaal sneller leert dan de ander.

Op zoek

Met deze tips in het achterhoofd kun je gaan zoeken. Kijk vooral eens rond in de buurt en op internet wat het aanbod is. Veel rijscholen bieden gratis proeflessen, waarmee je niet alleen het rijden kunt oefenen, maar ook de instructeur kunt leren kennen. Waar je daarnaast zelf op kunt letten, is dat het een rijschool is die wat centraler gelegen is, waardoor je in veel verschillende plaatsen en uithoeken kunt oefenen en niet blijft rondrijden in een voor jou bekend gebied. Een rijschool in Nieuwegein is hiervan een goed voorbeeld. Zij bieden aantrekkelijke pakketten aan, hebben veel reviews van tevreden leerlingen en ervaren instructeurs. Wie in de buurt van Nieuwegein woont, hoeft al niet meer verder te zoeken!