Er zijn erg veel verschillende wijnsoorten. Hierdoor is het voor veel mensen lastig om te bepalen welke wijnsoort bij welke maaltijd hoort. Het precieze antwoord op deze vraag is lastig te geven, want het is afhankelijk van meningen. Wel zijn er een aantal wijnsoorten die bijpassend zijn bij bepaalde maaltijden. Deze worden in dit artikel benoemd. Zo kun jij in de toekomst je maaltijden voorzien van de best passende wijn. Hier zullen jouw gasten mogelijk erg van kunnen genieten.

Zoute en romige gerechten

Er zijn zoals eerder benoemd veel verschillende wijnsoorten. Bij zure, zilte en zoute gerechten worden wijnen met een hoge zuurgraad aangeraden. Dit is simpelweg om de smaken van zowel de wijn als de gerechten voller  te maken. Daarnaast zal je van zure, zilte of zoute gerechten een strak mondgevoel ervaren, de wijn stimuleert dit gevoel en zal er een extra smaak aan toevoegen. Hierdoor zul je optimaal kunnen genieten tijdens het dineren. Naast strakke gerechten zijn er ook veel ronde, romige en smeuïge gerechten. Denk hierbij aan zalm in roomsaus of pasta carbonara. Bij dit soort smaken is het juist voor de hand liggender om voor een zachtere wijn te kiezen. Deze wijnen zullen ook een rond gevoel in je mond achterlaten. Hierbij kun je denken aan een houtgelagerde Chardonnay of pinot gris. Indien je liever rode wijn drinkt kun je beter voor een zachte Merlot of Syrah gaan.

Veel smaak bij veel smaak

Bij gerechten met een hoog smaakgehalte is het zaak om een wijn uit te kiezen met een passende smaak. Zo breng je een goede balans aan in de verdeling van de smaken. Zoek binnen het smaaktype royal red of big red voor rode wijnen. Er zijn erg veel mogelijkheden, maar een wijn met een intense smaak is het best passend bij dit soort gelegenheden. Indien je liever een witte wijn drinkt, kun je zoeken tussen het smaaktype fresh hammer. Onder dit smaaktype vallen ook een hoop verschillende wijnsoorten met verschillende smaaktypes. Zo kun je voor jezelf gemakkelijk de juiste keuze maken.

Wijn kopen of bestellen?

Nu je op de hoogte bent van welke wijnsoort bij welke maaltijd past, hoef je alleen nog wijn te kopen. Veel mensen vragen zich af of zij beter wijn in de winkel kunnen kopen of wijn kunnen bestellen. Het antwoord op deze vraag is echter lastig te geven, want dit hang af van de situatie. Als je graag in één keer veel wijn koopt, kun je het best wijn bestellen. Dit scheelt je mogelijk een hoop sjouwwerk en de verzendkosten zullen bij een grote bestelling gratis zijn. Daarentegen zal je in sommige situaties wellicht zo snel mogelijk wijn in huis willen hebben. In dit geval is het beter om naar de winkel te gaan, want dan heb je het direct in huis. Wijn in de winkel kopen is ook fijner als je over contant geld beschikt. Op het moment dat je enkel contant geld uit wilt geven, zal je het wel moeten kopen in de winkel, want als je iets besteld zal je het ook online moeten betalen.