Wanneer je gaat verhuizen moet je je volledige inboedel gaan inpakken. Dit kan moeilijker zijn dan verwacht. Hoe krijg je alles in dozen, zonder dat je straks enorm veel dozen hebt? Je wilt graag zoveel mogelijk in zo min mogelijk dozen krijgen. Hier een aantal tips hoe dat het makkelijkst zal gaan.

Indeling van de dozen

Wanneer je de dozen indeelt is het verstandig om goed te kijken naar hoe je dat doet. Als je bijvoorbeeld vazen wilt inpakken, dan is het slim om deze eerst te vullen met kleinere spullen. Op die manier ben je niet zoveel ruimte kwijt in één doos. Ook is het belangrijk dat je dozen niet te zwaar maakt. Wanneer je ver boven de 20 kilo zit aan inhoud is er een kans dat de doos het niet houdt. De bodem van de doos valt er dan onderuit en jouw spullen vallen op straat. Ze zullen dan vast beschadigt of kapot zijn, iets wat het laatste is waar je op zit te wachten tijdens een verhuizing. Buiten dat het zonde is voor je spullen, is het ook zeker niet bevorderend voor je rug. Pak een doos dus niet volledig in met enkel en alleen boeken.

Verschillende type verhuisdozen, allemaal een eigen functie

Wanneer je verhuisdozen gaat kopen, zal je zien dat er meer verschil in dozen zit dan dat jij had verwacht. Er zijn gewone simpele verhuisdozen, deze zijn het goedkoopst en zijn het minst stevig. In deze dozen is het slim om lichte spullen te stoppen. Stop er wat grotere dingen in, die niet veel gewicht hebben. Je hebt dan nog de stevige dozen. Die zijn er met een dubbele bodem of zelfs een driedubbele bodem. In deze dozen kun je materialen stoppen die wat zwaarder zijn. Ook zijn deze dozen fijner te stapelen omdat ze niet snel in elkaar gedrukt zullen worden. Dit zijn ook de dozen die door professionele verhuizers wordt gebruikt. Naast deze dozen zijn er ook nog speciale kledingdozen. In deze dozen zit een stang waar je kleren op kunt hangen. Zodra je in je nieuwe huis bent, is het gemakkelijk uit te pakken.

Spullen die niet in een doos verpakt kunnen worden

Je hebt ook altijd een aantal spullen die te groot zijn voor verhuisdozen. Dit moet je inpakken in verhuismateriaal. Dit kunnen grote spullen zijn, zoals schilderijen. Bij bijvoorbeeld een schilderij is het erg belangrijk dat het niet beschadigd. Om dit te voorkomen, kun je bubbelfolie gebruiken. Dit zal ervoor zorgen dat ze niet beschadigen en dus veilig mee kunnen naar je nieuwe plek. Ook voor meubels zou het fijn kunnen zijn om ze in te pakken. Daar heb je bijvoorbeeld speciale bank- en stoelhoezen voor.

Houdt de dozen overzichtelijk

Het is verstandig om de dozen per kamer in te pakken. Als een doos klaar is, zet je er gelijk op waar de materialen uiteindelijk moeten komen te staan. Dat zorgt ervoor dat het overzichtelijk blijft tijdens de verhuizing. Het nummeren van de dozen kan ook erg prettig zijn. Schrijf op een blaadje waarvoor elk nummer staat en houd het zo overzichtelijk.