Het is de laatste maanden erg gebruikelijk om thuis te werken. Daardoor heb je als werkgever veel minder contact met je werknemers dan eerst. Veel mensen vinden het zo minder fijn om contact te hebben met hun werkgever en collega’s. Om die reden is het voor veel werknemers na een tijdje niet meer fijn om thuis te werken. Er zijn veel werkgevers die proberen om op alternatieve manieren contact te krijgen met hun werknemers. Dat kan bijvoorbeeld door een vrijdagmiddagborrel te organiseren op Microsoft teams. Dit is natuurlijk een leuk alternatief, maar veel mensen hebben toch liever in het echt contact met de mensen op hun werk. Om die reden proberen veel bedrijven er voor te zorgen dat ze toch af en toe hun werknemers kunnen uitnodigen op het werk. Meestal gebeurt dit in kleinere groepen dan normaal.

Je werknemers tevreden houden

Er zijn veel bedrijven die er moeite mee hebben om voldoende contact met hun werknemers te onderhouden wanneer zij veel thuis werken. Dat komt mede doordat zij niet goed weten op wat voor manier ze het best contact kunnen houden met hun werknemers. Je kunt via een videoverbinding de meeste zaken die met werk te maken hebben goed bespreken. Dat is echter anders dan wanneer je het over meer informele dingen wilt hebben. Daardoor is het lastig om goed contact te onderhouden met de werknemers wanneer zij thuis werken. Je wilt als werkgever natuurlijk je werknemers tevreden en gezond houden wanneer zij niet naar werk hoeven te komen. Daardoor is het belangrijk om jouw werknemers handige spullen te geven voor als ze thuis moeten werken. Er zijn namelijk bepaalde dingen die je goed kunt gebruiken als je vanuit huis moet werken.

Ergonomische werkhouding

Het is belangrijk om er voor te zorgen dat je werknemers thuis goed kunnen werken. Als je een lange tijd op dezelfde plek zit te werken, is het belangrijk dat je er voor zorgt dat je een goede houding hebt als je daar zit. De reden hiervoor is dat je allerlei vervelende klachten kunt krijgen wanneer je geen goede houding hebt als je aan het werk bent. Om te voorkomen dat je werknemers last krijgen van dit soort klachten kun je ze bepaalde spullen geven voor het thuiswerken. Er zijn verschillende dingen die je voor je werknemers kunt kopen zodat ze in een ergonomische houding zitten.

Laptopstandaard

Er zijn veel mensen die last krijgen van hun nek of rug doordat zij in een verkeerde houding zitten. Dat kan onder andere komen doordat je laptop niet op de goede hoogte staat. Daardoor zit je het grootste deel van de dag met je nek in een verkeerde houding. Hierdoor kun je erg veel last krijgen van je nek. Om te voorkomen dat je werknemers hier last van krijgen kun je je werknemers een laptopstandaard geven voor thuis.

Monitorarm

Als je werknemers thuis met een monitor werken, kun je ze een monitorarm geven. Je kunt hiermee net als met een laptopstandaard je werknemers stimuleren om in een ergonomische houding te gaan zitten.