Als je geen fervent saunabezoeker bent, weet je wellicht alleen van het bestaan van een Finse sauna. Dit is een traditionele sauna, waarin je ontzettend kunt zweten. Een infraroodsauna is heel iets anders. Dit is een sauna die je vooral opwarmt en erg goed is voor je lijf en leden. We leggen je graag uit wat een infraroodsauna is. 

Comfort

Het verschil tussen een infraroodsauna en een Finse sauna zit hem vooral in de warmte. Bij een Finse sauna is er sprake van een – al dan niet houtgestookte – kachel, waarop je een lepel water leeg schept. Dit veroorzaakt een hoeveelheid stoom, waar de ruimte in de sauna erg warm van wordt. Een infraroodsauna werkt met lampen met infraroodstraling. Bij voorkeur met een gebalanceerde straling, met drie soorten: infrarood-A, infrarood-B en infrarood-C. De warmte in de infraroodcabine is vooral behaaglijk en comfortabel. Waar je het in de Finse sauna benauwd kunt hebben, is dat in de infraroodsauna niet het geval.

Full spectrum lampen

Een full spectrum lamp in de sauna is een lamp die een mix van stralen uitstraalt: de korte golf, middengolf en langegolf. Deze mix is heilzaam en heeft een therapeutisch effect. De warmte is gericht en dringt diep je huid in. Met gemak bereiken de stralen je spieren en gewrichten, wat heel comfortabel aanvoelt. De ruimte wordt evengoed verwarmd, maar dat komt alleen door de straling. Een heerlijke warmte, waar je lekker van opwarmt. In korte tijd is de sauna op temperatuur en klaar voor gebruik. Je stapt erin en voelt de weldaad.

Een infraroodcabine thuis

De full spectrum lampen in een infraroodsauna zijn dermate effectief dat je niet zo lang in de sauna hoeft. Heb jij weinig tijd, dan is een sauna met deze lampen zeer geschikt voor je. En zeker als je zo’n infraroodsauna voor thuis aanschaft. Een infraroodsauna is zeer geschikt als je last hebt van stijve spieren. Bijvoorbeeld ook als je last hebt van je rug. Het geeft verlichting, omdat het je bloedsomloop stimuleert en je je optimaal kunt ontspannen. Wie zo’n sauna thuis heeft, kan op elk moment van de dag even een kwartiertje tot zichzelf komen. Een utopie? Nee hoor, voor iedereen die een paar vierkante meters beschikbaar heeft bereikbaar! Deze website vertelt je meer.