Wanneer je wel een tuin hebt maar in het centrum van een stad of dorp woont zul je meestal te maken krijgen met weinig ruimte. Toch kun je met onderstaande tips toch je tuin efficiënt inrichten.

Vaak heb je in een stadstuin weinig licht, maar toch kun je kiezen voor een aantal planten die hier goed in kunnen groeien. Denk hierbij aan kruiskruid, varens of liesjes in bloempotten. Ook kun je ervoor kiezen verticaal te tuinieren zodat je de muren of wanden in je tuin gebruikt. Dit kun je ook realiseren op het dak van je schuur zodat je een groen oppervlak kunt creëren. Je kunt deze oppervlakken beplanten met bijvoorbeeld sedum of klimop. Tevens kun je ervoor kiezen een bladverliezende boom in je tuin te platen zodat je in het najaar meer licht in je tuin kunt laten vallen, zoals bijvoorbeeld een leiboom.

Naast planten die tegen weinig licht kunnen, is het handig planten te kiezen die lang door bloeien en na de bloei ook nog lang een sierwaarde hebben. Ook kun je kiezen voor kruipende planten, hierdoor hoef je niet te schoffelen. Tevens kun je ervoor kiezen looproosters boven deze planten te plaatsen, hierdoor kun je er naast lopen ook op zitten en heb je alsnog groen in de tuin.

Ook kun je ervoor kiezen bestrating in je tuin te integreren. Zo kun je tegels met een glad of juist een bewerkt oppervlak aanschaffen, of je tuin bestrooien met split of grind. Dit is voornamelijk handig wanneer je niet veel ruimte in je tuin hebt. Ook is het hierbij het meest handig om een duidelijk ontwerp te maken. Wanneer je dit niet doet kan deze tuin een rommelige uitstraling geven.

Ook is het handig om je tuinmeubilair efficiënt in te richten. Zo kun je beter voor een ronde tafel kiezen dan een vierkante, of neem een opklapbare. Ook een picknicktafel is handig en neemt niet veel ruimte in. Op de website van Fonteyn kun je terecht wanneer je nieuwe tuinmeubelen wil aanschaffen. Wanneer je een aantal meubelen wil kiezen in dezelfde stijl kun je de volgende link checken: tuinsets.  Maar ook voor enkelvoudige meubelen kun je hier terecht, denk bijvoorbeeld aan een loungestoel.