Gietvloeren zijn al een aantal jaren in onze huizen ingeburgerd. Ze werden eerst gekozen voor grote oppervlakken zoals in lofts of industriële panden. Daar hebben ze voldoende hun capaciteiten bewezen, zodat we ze nu ook in kleinere ruimtes willen plaatsen. Wij zetten hier voor jou alvast een heel aantal voordelen van een gietvloer in je badkamer op een rijtje.

Vocht- en vuilwerend en antislip

Een gietvloer wordt in één beweging gegoten. Dit maakt dat hij volledig naadloos is, waardoor er geen vocht kan doorsijpelen. Een gietvloer is dus perfect geschikt voor de badkamer. Naast vochtwerend is je vloer ook vuilwerend. Er nestelen zich geen verborgen stofmijten of bacteriën in je vloer. Met een vochtig doek en een licht sopje maak je hem terug als nieuw. Zo blijft je vloer jarenlang zijn oorspronkelijke allure uitstralen. Als je vloer na een paar jaren toch sporen van slijtage of beschadiging vertoont, dan kun je een professionele firma inschakelen om je vloer terug als nieuw te laten stralen. Vraag bij de installatie ook om je vloer antislip te maken. Dit voorkomt ongelukken zoals uitglijden of vloerkleden die wegglijden.

Een gietvloer voelt warm aan

In je badkamer loop je vaak op blote voeten rond. Een gietvloer bewijst hier nog maar eens zijn voordeel. De vloer is gemaakt van polyurethaan. Dit voelt veel warmer aan dan bijvoorbeeld een keramische vloer. Het is dus niet strikt nodig om vloerkleden te leggen om een aangenamer gevoel aan de voeten te hebben.

Een ruime keuze aan kleuren

Gietvloeren zijn gemaakt van kunststof. Daardoor worden ze in alle denkbare kleuren uitgevoerd. Zo kun je perfect de kleur kiezen die het beste bij jou en je interieur past. Kies je voor een felgekleurde of een meer discrete vloer? Alles kan! Laat je adviseren door een professionele firma. Zij geven jou advies over kleurkeuze, lichtinval in de kamer en dergelijke meer.

Gietvloeren laten doorlopen

In sommige van onze moderne woningen sluit de badkamer naadloos aan op bijvoorbeeld de slaapkamer of een inloopkast. Een gietvloer is dan ideaal om de vloer volledig te laten doorlopen. Dit geeft een groter ruimtegevoel en staat heel stijlvol.

We kunnen gerust concluderen dat een gietvloer in je badkamer ideaal is! Ze hebben heel wat voordelen en ze gaan jaren lang mee. Wanneer je gekozen hebt voor een gietvloer, wil je die niet meer missen!