Waarschijnlijk ben je begonnen met het inrichten van je nieuwe kantoor, óf het is nodig tijd om de oude saaie kantoorinrichting te vervangen voor nieuw meubilair en frisse accessoires. Hoe dan ook, je staat op het punt om veranderingen aan te brengen in je kantoor, groot of klein. Het is begrijpelijk dat je niet goed weet waar je moet beginnen, of hier de tijd niet voor kunt of wilt vrijmaken. In dat geval is het een goed idee om je kantoorinrichting of restyling uit te besteden aan een professional op dit gebied.

De planning

Voordat je begint met de styling of restyling van je kantoor, is het aan te raden een planning te maken. Het laatste wat je moet doen, is lukraak het oorspronkelijke kantoor leeghalen voordat je weet wat er daarna moet gebeuren. Houd hierbij twee lijsten bij de hand: waar moét het kantoor aan voldoen en wat zijn leuke toevoegingen en accessoires? Hierna kun je gaan bepalen wie de kantoorinrichting op zich zal nemen.

De kantoorinrichting

De kantoorinrichting kan je dus zelf op je nemen, maar ook uitbesteden aan een professional. Het voordeel van de tweede optie is dat de planning en de uitvoering goed gebeuren en jij je ondertussen bezig kunt houden met de zaak. Het plannen, leeghalen, ontwerpen, inkopen én inrichten van een nieuw kantoor vereist namelijk veel tijd. Ga je het wel zelf doen? Houdt dan rekening met de volgende zaken:

  • Ruim het kantoor niet leeg, voordat er een nieuwe planning en nieuw meubilair is. Niemand wil dat het werk onnodig stil ligt door het ontbreken van bureaus’s en stoelen.
  • Maak bij de planning een plattegrond op maat. Het zou zonde zijn als de bureaus of kasten in het echt groter uitvallen dan verwacht en je daardoor tegenvallende ruimte overhoudt.
  • Bedenk van te voren goed waar je met het nieuwe kantoor heen wilt. Waarom een restyling?

Kantoorinrichting door een professional

Zoals hierboven is aangegeven, is kantoorinrichting door een professional een slimme keuze. Wanneer je kiest voor een goed bureau op dit gebied, zal je volledig worden ontzorgd. Een goed bureau in kantoorinrichting begint met inventarisatie, informatieverzameling en een grondige scan van de werkplek. Hierna volgt een programma van eisen: waar moét het nieuwe kantoor aan voldoen? Natuurlijk wordt er hierbij rekening gehouden met het budget. Het bureau zal zich niet alleen bezighouden met leuke accessoires en inrichting, maar ook de vloerafwerking, raambekleding en verlichting op zich nemen.

Er komt dus veel kijken bij kantoorinrichting, zeker wanneer je het snel en goed wil doen. Houd rekening met bovenstaande punten óf laat het over aan de ervaren inrichters. Professionele kantoorinrichting begeleid jouw project van A tot Z!