Zorg ervoor dat je kledingkast zo veel overzicht heeft. Elke dag moet je namelijk weer opnieuw een keuze maken welke kleding je gaat dragen. Wanneer er overzicht is, zal dit uiteraard gemakkelijker verlopen. Zorg er dus ook voor dat je kleding die je absoluut niet meer wilt dragen dan ook niet meer in die kast liggen. Dit zorgt ervoor dat het keuzeproces sneller kan verlopen. Het is enige wat belangrijk is dat je dan ook daadwerkelijk de tijd neemt om een grote opruiming te houden.

#2 Veranderen kan geen kwaad

We zeggen niet dat je je kledingstijl volledig op zijn kop moet gooien, maar wat veranderen kan natuurlijk geen kwaad. De modewereld blijft uiteraard ook niet stilstaan. Zo is het bijvoorbeeld een goed idee om je casual kledingstijl wat te veranderen en een colbert erbij te halen. Of wellicht is een kledingstuk van Stone Island bij La Boule wel iets wat bij jou zou kunnen passen.

#3 Zorg dat je een goede basis hebt

Wanneer je wat nieuwe kleding hebt gevonden en wilt gaan kopen is het belangrijk om na te gaan of je een complete outfit hebt. Wanneer je een nieuwe polo gaat kopen, bedenk je dan of je al bijpassende jeans hebt en bijpassende schoenen. Dit voorkomt dat je kleding gaat  combineren dat je op voorhand helemaal niet hebt gewild. Denk dus bij alles wat je koopt of gaat kopen in setjes.

#4 Expert in kleding is je vriend

Twijfel je weleens bij een aankoop die je doet? Zorg dan dat je jouw kledingkeuze aan een expert laat zien. Jij bepaalt hierin wie de expert is. Het kan zijn dat je gaat naar een winkel en de verkoper vraagt om zijn of haar advies. Uiteraard kan het ook anders. Wellicht zie jij een van je beste vrienden wel als een expert in mode, hoogstwaarschijnlijk heeft je vriendin een zeer goed gevoel voor de nieuwste mode. Zorg er dan ook voor dat je advies krijgt.