Volgens mannen is het lastig om een cadeau te bedenken voor vrouwen terwijl wij vrouwen het altijd lastig vinden om een cadeau te bedenken voor mannen. Uit een soort natuurlijke onzekerheid komt naar voren dat we het lastig vinden om een cadeau te bedenken voor het andere geslacht. We weten vaak niet waar hun interesses liggen of hebben het idee dat ze alles al hebben. In dit korte artikel worden verschillende cadeau ideeën benoemd voor mannen. Even inspiratieloos? Lees vooral verder!

Iets persoonlijks

Mannen zijn vaak meer emotioneel aangelegd dan we soms denken. Zo zal een man het waarschijnlijk enorm waarderen om een cadeau te krijgen waar over is nagedacht. Een cadeau dat echt helemaal voor hem bedoeld is. Denk bijvoorbeeld aan het verwerken van momenten tussen jullie samen of bijvoorbeeld inside jokes die verder niemand anders begrijpt. Ook kan het helpen om herinneringen op te halen of zelf iets te maken. Op die manier weet de ontvanger dat je er echt de tijd in hebt gestoken en zal hij het cadeau beter waarderen. Daarnaast is emotionele waarde aan zelfgemaakte cadeaus vaak nog groter dat de mogelijke daadwerkelijke waarde van een materieel cadeau.

Een ervaring

Veel mannen vinden het leuk om iets te ondernemen. Overweeg dus om een man een ervaring te geven. Er zijn veel aanbieders die het mogelijk maken om een ervaring of een belevenis cadeau te geven. Denk bijvoorbeeld aan een ritje in zijn droomauto of een parachutevlucht. Een ander voorbeeld van een ervaring zou samen een dagje weg kunnen zijn of een onverwachte vakantie. Mannen vinden het leuk om verrast te worden en vooral als er goed is nagedacht over de locatie of de activiteit. Kies er bijvoorbeeld voor om op vakantie te gaan naar een plek waar hij vroeger als kind vaak kwam, een activiteit die jullie op de eerste date ook deden of het bezoeken van een stad waar hij altijd al een naartoe wilde.

Sieraden

Net als vrouwen vinden mannen het ook enorm leuk om verwend te worden aan de hand van sieraden. Denk bijvoorbeeld aan een seiko astron horloge of een citizen eco drive horloge. Deze stoere horloges zijn het perfecte cadeau voor mannen die graag sieraden dragen maar nog wel stoer willen overkomen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan leren armbanden of bijvoorbeeld een mooie ring. Mannen hebben net als vrouwen veel emotionele waarde aan cadeaus die ze krijgen. Steeds als hij naar het sieraad kijkt zal hij moeten terugdenken aan jou.

Feestje

Misschien niet een heel voor de hand liggend idee maar je zou ook een feestje voor hem kunnen geven. Nodig al zijn vrienden uit en houd het een verrassing waardoor hij niet weer wat hem overkomt! Regel zijn favoriete taart en zet fijne muziek op op de achtergrond. Om zijn favoriete mensen bij elkaar te hebben zal hem veel goeds doen. Hij zal een fijne dag hebben en jou enorm waarderen omdat je alles hebt geregeld.

Etentje

De liefde van een man gaat door zijn maag. Trakteer hem op een diner in zijn favoriete restaurant en verwen hem met zijn favoriete gerechten. Hij zal verrast zijn en ook enorm dankbaar. Een avond met jou zal hem vast goed doen en met goed eten erbij is altijd goed.

Conclusie

Mannen zijn emotioneler dan wij vrouwen vaak denken. Zorg dat je een emotionele herinnering bij hem ophaalt of het cadeautje een persoonlijke touch geeft. Op die manier zal hij het cadeau en jou enorm waarderen. Hij zal zien dat je je best hebt gedaan voor hem en dat geeft hem een fijn gevoel op zijn verjaardag of op een andere gelegenheid.