Als jij mondkapjes bestellen wilt, dan is er een grote keuze. Er zijn duizenden verkooppunten en evenveel verschillende soorten mondkapjes waaruit je kunt kiezen. Dit maakt het lastig om tussen het aanbod jouw kapje te vinden en het is te vergelijken met het vinden van een naald in een hooiberg. Aan de andere kant is het grote aanbod ook een voordeel, want dat betekent dat je mondkapjes kunt bestellen die exact aansluiten op jouw situatie. Hier lees je over welke mondkapjes wanneer geschikt zijn.

Mondkapjes bestellen voor regelmatig of onregelmatig gebruik

Ben je van plan om je mondkapjes regelmatig te gaan gebruiken? Dan doe je er goed aan om te investeren in een aantal stoffen mondkapjes. Deze kapjes kun je wassen en opnieuw gebruiken. Dat maakt ze niet alleen goedkoper, maar ook milieuvriendelijker. Het alternatief, wegwerp mondkapjes, is beter als je sporadisch een kapje draagt. Ze zijn correct verpakt en na gebruik gooi je ze weg. Je kunt ook altijd een pakje wegwerp mondkapjes bestellen om achter de hand te hebben als je je stoffen kapjes vergeten bent of als ze in de was zitten. Gebruik wegwerp mondkapjes niet als standaard, want ze veroorzaken momenteel erg veel afval en overlast.

Mondkapjes voor extra bescherming

Als je mondkapjes gaat bestellen, dan koop je niet-medische mondkapjes. Dit zijn de kapjes die in Nederland verplicht zijn in het openbaar vervoer en waarvan het dragen geadviseerd wordt in het dagelijks leven. Deze niet-medische mondkapjes houden het virus tegen als de drager het heeft, maar helpen niet voldoende tegen het oplopen van het virus. Wil je daar wel meer bescherming tegen genieten, dan kun je mondkapjes bestellen met een filter. Deze zijn te krijgen in stoffen- en wegwerp vorm. De filters zijn ook apart te koop en kunnen gewassen worden voor hergebruik. Het is niet verplicht om een mondkapje met filter te dragen, maar het geeft wel meer gemoedsrust.

Mondkapjes voor het OV en openbare ruimtes

Momenteel zijn openbare ruimtes en horecagelegenheden gesloten, maar dat zal niet zo blijven. Als de overheid mondkapjes verplicht kan maken met de Coronawet, dan is het goed mogelijk dat je in die situaties verplicht een kapje op moet. Dat betekent wel dat openbare ruimtes weer open kunnen en je dus weer naar de bibliotheek, de bioskoop en het restaurant kunt gaan. Het feit dat het openbaar vervoer gebruikt kan worden hebben we ook aan de mondkapjes verplichting te danken. Wil je mondkapjes bestellen voor het OV en openbare ruimtes, dan is het belangrijk dat je een niet-medisch mondkapje koopt. Voordat je bestelt lees je de productomschrijving even goed door om te zien of het kapje van goede kwaliteit is en of deze toegestaan is in die situaties.

Bestel geen medische mondkapjes

Eigenlijk is ieder niet-medisch mondkapje in Nederland verkocht wordt geschikt voor gebruik in het dagelijkse leven. Wat je in ieder geval niet moet doen is medische mondkapjes bestellen. Deze zijn essentieel voor het medische personeel.