Zeker wanneer je voor het eerst een autoverzekering afsluit is het opletten geblazen. Vaak is de goedkoopste autoverzekering namelijk niet de beste! Zo kan het zijn dat je een lagere premie ontvangt omdat je alleen maar WA verzekerd bent. Bekijk vooraf welke autoverzekering het beste past bij jou en jouw auto. Dat kan soms inderdaad een WA verzekering zijn. Maar in veel gevallen ben je beter af met een WA Beperkt Casco verzekering of een AllRisk verzekering. Wél of géén eigen risico betalen is van invloed op de hoogte van de premie. Wanneer je via autoverzekering.nl een vergelijking maakt krijg je direct een overzicht van de goedkoopste én de best passende verzekering. Controleer of alle aanbieders dezelfde gegevens hebben overgenomen en of de voorwaarden die worden gesteld overeenkomen. Goed vergelijken (ook eigen risico) zorgt dat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Heel veel verzekeraars bieden autoverzekeringen aan

Er zijn in Nederland heel veel verzekeraars die autoverzekeringen aanbieden. Wanneer jij weet welke autoverzekering je wilt afsluiten dan kun je deze verzekeraars het beste met elkaar vergelijken op een onafhankelijke website zoals die van autoverzekering.nl. Je ontvangt dan altijd een onafhankelijk advies omdat een zo’n website niet hoort bij een van deze verzekeraars. Sterker nog zij ontvangen voor elke, op hun website afgesloten verzekering, een vergoeding. Deze vergoeding is bij alle verzekeraars hetzelfde. Door dit onafhankelijke advies kun je makkelijk en snel de aanbieding voor een autoverzekering van FBTO met diverse andere autoverzekeraars vergelijken. Let dan wel goed op de voorwaarden van die de verzekeraars voor jouw autoverzekering. Je kunt bij FBTO bijvoorbeeld voor een vakantie de module pech onderweg een maand aanzetten en daarna weer uit. Kan dit ook bij andere verzekeraars? Bekijk ook hoe hoog het eigen risico is dat wordt aangegeven!

Vergelijk ook aanbiedingen van verzekeraars voor je een aanvullende verzekering afsluit

In veel gevallen is het verstandig om aanvullende verzekeringen af te sluiten. Een aantal aanvullende verzekeringen die je kunt afsluiten zijn:

·                  Ongevallen inzittenden verzekering

·                  Schadeverzekering bestuurder

·                  Pechhulp binnenland en/of pechhulp buitenland

·                  ‘No-claim’ beschermer

·                  Verkeersrechtsbijstandverzekering

·                  Eigen keuze herstelbedrijf

Zeker als je passagiers, familie, kinderen, collega’s of vrienden, meeneemt in jouw auto dan is het verstandig om na te gaan welke aanvullende verzekering hiervoor noodzakelijk is. Je kunt advies vragen aan de leden van de website autoverzekering.nl. Natuurlijk kun je ook op internet op zoek gaan naar het nut van een aanvullende autoverzekering. Maar welke aanvullende autoverzekering je ook afsluit vergeet niet vooraf een vergelijking te maken op een onafhankelijke website! Zo weet je zeker dat je ook de beste aanvullende autoverzekering hebt tegen de goedkoopste prijs!