Je voeten zijn erg belangrijk. Je staat er namelijk een groot deel van de dag op. Ook als je zit, belast je je voeten voor een groot deel. Je kan je dus voorstellen dat je voeten een hoop te verduren krijgen. Daarom moet je ook goed zorgen voor je voeten. Dus ze goed schoon houden, schoenen dragen die goed passen en af en toe een fijne massage. Zorg jij goed voor je voeten?

Comfortabele schoenen

Het is belangrijk dat je elke dag schoenen draagt die goed om jouw voet passen. Dat betekent een goede lengte, maar ook dat ze breed genoeg moeten zijn voor jouw voet. De ene maat kan qua lengte misschien goed zijn, maar als hij eigenlijk te smal is zal het niet comfortabel zijn voor jouw voeten en ga je hier op den duur last van krijgen. Zorg daarom dat jouw schoenen goed passen. Pas altijd verschillende maten en kies degene die het fijnst zit. Twijfel je, laat jouw voeten dan opmeten door een specialist zodat je verzekerd bent van een goede pasvorm voor jouw voeten.

Ook is het belangrijk dat je goed op jouw schoenen loopt. Je moet als het ware niet naast jouw zolen lopen. Vooral bij kinderen kan dit nog wel eens het geval zijn. Dit is vaak aan de orde bij mensen met platte voeten of knieƫn die naar binnen gedraaid staan. In deze gevallen is het belangrijk om zooltjes te dragen die goed naar jouw voeten gevormd zijn. Deze zorgen er dan voor dat je goed recht loopt en staat, wat een hoop klachten van jouw voeten zal verminderen. Wil je graag dat deze zooltjes voor jou gemaakt worden? Zoek dan op internet bijvoorbeeld podoloog Apeldoorn of podotherapie Apeldoorn voor een specialist bij jou in de buurt.

Nagelverzorging

Ja, niet alleen de nagels aan jouw handen moeten goed verzorgd worden. Ook jouw teennagels hebben af en toe wat aandacht nodig. Knip ze regelmatig bij. Doe dit recht, en niet rond. Dit heeft ermee te maken dat wanneer je ze rond afknipt, de kans groter is dat de teennagels in gaan groeien. Een ingegroeide nagel herken je aan pijnlijke huid rondom de nagel, bovenin aan het eind van de nagel. Ook kan het rood en een beetje gezwollen zijn. Ziet het er ontstoken uit? Ga dan naar de huisarts, waar ze het ingegroeide stukje nagel weg kunnen halen. Ook als je denkt dat het ingegroeid is maar je nog niet veel last hebt, is het belangrijk om naar de huisarts te gaan.