VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Maar niet alleen aannemers hebben baat bij een VCA certificaat. Heb je zelf behoefte aan meer kennis over veiligheid op het werk, eist je werkgever dit van je of ben je toe aan een nieuwe richting in je carrière en wil je daarvoor een goede basis lekker? Een VCA cursus helpt je in al deze situaties.

Wanneer je er voor kiest om je VCA certificaat te halen, is het mogelijk om op cursus te gaan of zelf uit een boek te leren. In dit geval is het aan te raden om er een cursus bij te volgen, omdat:

  • Omdat het erg praktijkgericht is. Het is daarom beter om hier in de praktijk een cursus over te volgen met gespecialiseerde trainers, dan dat je zelf de taaie stof uit een boek leert;
  • Een VCA examen is al gauw €100,-. Het is dus erg zonde als je je hierop verkijkt en het examen nog een keer moet aanvragen.
  • Het VCA certificaat is 10 jaar geldig. Dit betekent dat je 10 jaar mag, maar ook moét doen met je opgedane kennis. De kans is het grootst dat de kennis 10 jaar blijft hangen wanneer je er in de praktijk met trainers mee bezig bent geweest, dan wanneer je de stof snel naar binnen hebt gestampt uit het boek.

Dit zijn pas enkele zaken waarbij je rekening moet houden bij het behalen van je VCA certificaat, maar óók dat leggen ze je allemaal uit wanneer je een VCA cursus volgt. .

Zelf ook interesse in het behalen van een VCA certificaat?

Wil je zelf ook zeer eenvoudig je VCA certificaat behalen? Bekijk dan zeker ook eens het aanbod verschillende cursussen en informeer je vooraf goed. Ook vergelijken van verschillende van deze cursussen kan altijd een goed idee zijn. Wat heb jij in jouw beroepssituatie precies nodig? Heb je dan toch nog verdere vragen hierover, dan kan je deze uiteraard stellen aan de medewerkers van de cursussen.