Patience is een heel bekend kaartspelletje waar we waarschijnlijk allemaal wel eens van hebben gehoord. Het is namelijk een erg populair kaartspel wat je alleen speelt. Vroeger was het vooral erg bekend en werd het dan ook erg veel gespeeld. Wij leggen je graag uit wat Patience is en hoe je dit kan spelen.

Wat is Patience?

Patience is een kaartspel wat je alleen speelt. Er is ook nog een andere benaming voor Patience, namelijk: Solitaire. Patience wordt gespeeld met een standaard pakje kaarten die dus bestaat uit 52 kaarten.

Het spelletje Patience is vooral bekend geworden door dat Microsoft het standaard op de computer heeft gezet. Dit werd er vroeger standaard opgezet en zo kan je altijd Patience spelen op de computer. Probeer het spel direct uit via GratisPatience.net.

Wat is het doel van Patience?

Voordat je Patience gaat spelen is het natuurlijk belangrijk dat je weet wat het doel ervan is. Wanneer je Patience gaat spelen is het de bedoeling om alle kaarten, de zeven rijen en de stock, te verplaatsen naar de azenstapels. Bij de azenstapels is het de bedoeling dat het één kleur wordt. Het is dus niet de bedoeling dat klaver en harten door elkaar liggen, maar het moet gewoon zijn: harten, schoppen, klaveren en ruiten. De volgorde van deze stapels moet ook nog eens oplopend zijn. Je begint hierbij met de aas, daarna de nummer 2 t/m 10, boer, vrouw en uiteindelijk boven op de heer.

Hoe speel je Patience?

Wanneer je Patience gaat spelen is het natuurlijk eerst belangrijk dat je de kaarten goed schudt. Alle kaarten in het pakje doen mee behalve de jokers, deze mogen er dus uitgehaald worden.

Wanneer je gaat beginnen is het de bedoeling dat er uiteindelijk 7 rijen kaarten horizontaal op tafel komen te liggen. Allereerst begin je met 7 kaarten neer te leggen naast elkaar met de achterkant naar boven. Vervolgens leg je daarna op de kaarten 2 t/m 7 nog een kaart en zo ga je door totdat de laatste kaart 7 kaarten heeft. Dat wil dus zeggen dat de eerste kaart één kaart heeft, de tweede kaart twee kaarten en ga zo maar door.

Vervolgens leg je de bovenste kaart van elke rij open. Als het goed heb je nog kaarten over en dit zijn de draaikaarten of de stock.