We weten allemaal dat vrouwen kniekousen dragen in de vorm van pantysokken. Dat is algemeen geaccepteerd en absoluut niet vreemd. Maar waarom zou een man kniekousen willen dragen en niet gewoon een paar sokken of zelfs blootsvoets in de schoen gaan? Daar zal ongetwijfeld een goede reden voor zijn!

Het waarom

Heb je weleens in de trein onderweg naar je werk of op een terras bij het drinken van een lekker koud biertje een man tegenover je gehad die met zijn benen overelkaar zat en je een flinke bos haar onder zijn broekspijp zag komen? Je bent meteen wakker als je dat tegenover je hebt of je bent je lust in dat koude biertje alweer kwijt. Zou het niet fijn geweest zijn als de persoon in kwestie iets meer moeite had gedaan om die bos met haar weg te werken onder een paar sokken?

Tip: https://www.hemdvoorhem.nl/falke-sneaker-sokken

Maar om eerlijk te zijn, sokken zijn dan vaak ook nog niet afdoende om dat bos met haar weg te werken omdat sokken over het algemeen kort zijn. Wat wel werkt zijn kousen! Kousen zijn langer als gewone sokken. En daar heb je meteen het antwoord op de vraag waarom een man kniekousen zou dragen…. Wat zouden nog meer redenen kunnen zijn:

Hij werkt in een bepaalde beroepssector waardoor dat nodig is, zoals een jager of boswachter.

Hij draagt een traditionele klederdracht, wat dacht je van de boeren in ons land niet zolang geleden, een mooi paar set kniekousen onder de bolbroek!

Het word vereist door het bedrijf waar hij werkt.

Medische redenen.

Er zijn altijd wel meer redenen te vinden. Om welke reden je ze ook draagt, ook in deze categorie vind je weer een overvloed aan verscheidenheid. Ze zijn er voor de zakenmannen, voor degene die ze liever in de vrije tijd draagt. Ook weer met of zonder binnennaad, wol of katoen, dik of dun… Kortom, er is een brede range aan kniekousen.

Uitgelicht: https://www.hemdvoorhem.nl/falke-homepads

Hardlopers

Omdat dit fenomeen al jaren zichtbaar is, is het geen trend die hardlopers zetten bij het dragen van kniekousen. Deze worden gedragen omdat de kniekous een soort van compressie of stevigheid geven aan de kuit. Door de compressie word de bloedsomloop gestimuleerd in de spieren waardoor verzuring tegengegaan word.  Heb je gauw last van een kuitblessure dan is het zeker wel ideaal om ze te dragen. Uiteraard kies je niet voor een gewoon model, maar juist eentje die geschikt is voor het hardlopen.