In 2017 is het weer helemaal in om wandlampen op te hangen aan je muur. Dit heeft ook een aantal praktische voordelen. Wanneer je een wandlamp plaatst in een nieuwe woning kun je ervoor zorgen dat je snoeren wegwerkt in de muren. Met wandlampen kun je ook makkelijk veranderen in style. Met het veranderen van een kamp krijg je makkelijk een andere uiterlijk aan je kamer. Er zijn op het gebied van wandlampen veel verschillende modellen mogelijk. Om de juiste keuze te kunnen maken moet je goed nadenken over de style van je kamer waar je een wandlamp wilt gaan plaatsten maar er moet ook worden gekeken naar de praktische zaken van je wandlamp. Zijn je wandlampen puur voor decoratie of wil je ze gebruiken als leeslicht, werklicht of gewoon verlichting. Bij een wandlamp moet je er ook rekening mee houden dat een wandlamp beperkte lichtbron hebt, omdat veel wandlampen maar voor 180 graden kan verlichten omdat het tegen de muur aan staat. Wij gaan een aantal populaire wandlampen met je doornemen.

Industriƫle wandlampen

Dit is de meest populaire wandlampen op dit moment. Het staat bekend om zijn stoere vorm en materiaal. Veel industriƫle wandlampen zijn gemaakt van metaal of glas. Vaak in combinatie met hout en natuurlijke materialen zoals kurk. Deze lampen zijn vaak groot en zien er behoorlijk stevig uit. Qua kleuren zie je ze vaak in zwart en grijs die vaak ook een matte kleur hebben. Deze kleuren zijn handig te gebruiken bij muren die een felle kleur hebben, zodat je lampen er ook echt uitspringen.

 

Klassieke wandverlichting

Klassieke lampen zijn ook dit jaar weer helemaal hot. Met klassieke wandlicht kan je twee kanten op. Je kan kiezen voor een tijdloos model, ze zijn altijd van toepassing onafhankelijk van de mode die op dit moment speelt. Vaak zijn het eenvoudige maar elegante lampen met duidelijke lijnen. Maar je kunt er ook voor kiezen om het groter aan te pakken en echt op zoek gaan naar antieke wandlampen. Je kun bijvoorbeeld ervoor kiezen om een bepaalde style te nemen die in een bepaald jaar afspeelde. Zo kun je kiezen voor een romeinse wandlamp. Veel voorkomende kleuren voor deze lampen zijn goud en bruin. Ze zijn ook vaak gemaakt van antiek hout.

 

Oosterse wandlampen

Oosterse wandlampen kunnen een hele andere uitstraling geven in je woonkamer of slaapkamer. Deze lampen zijn vooral bekend om hun kleuren en hebben een sfeervolle uitstraling. Vaak zijn deze lampen met de hand gemaakt. Deze lampen zijn vooral gemaakt van glas, ijzer, of zilverkleurig. Glas is vaak in allerlei kleuren. Het voordeel van deze lampen dat ze nooit allemaal precies hetzelfde eruit zien.