Er zijn steeds meer mensen die het fijn vinden om dicht bij huis te sporten. Geen gedoe bij een drukke sportschool, geen maandelijkse kosten en zelf bepalen wanneer en hoe jij een sport uitoefent. Afhankelijk van de ruimte en het budget dat jij in huis hebt, is er een heleboel mogelijk. Yoga, zwemmen, bootcamp, fitness en ga zo maar. Er is geen smoes meer wat jou van het sporten vandaan houdt. Om je een beetje inzicht te geven in de mogelijkheden voor dicht bij huis sporten, hebben wij een lijstje gemaakt in verschillende prijscategoriën.

Zen én fit worden in eigen huis

Wist je dat van yoga niet alleen super zen wordt? Het lijkt misschien niet zo, maar wanneer je aan yoga doet gebeuren er heel veel dingen met je lichaam. Het versterkt je spieren, je zal beter slapen, het verlaagt je bloeddruk en zo zijn er nog aantal redenen waarom yoga echt een aanrader is. Het fijne aan deze sport is, dat het niks hoeft te kosten. Het enige wat je aan moet schaffen, is een goede yogamat. Op het internet kan je genoeg filmpjes bekijken van verschillende yoga-oefeningen.

Zwemmen en ontspannen in 1 bad

Ooit van een zwemspa gehoord? Dit is een zwembad en jacuzzi in één! Door de tegenstroominstallatie is het mogelijk om eindeloos vooruit te zwemmen. Daarnaast is een zwemspa compacter en is het dus makkelijk om zoiets in een tuin te plaatsen. Het enige nadeel is dat het wel een flinke investering is om zoiets aan te schaffen. Dus mocht je genoeg geld hebben voor zo’n investering, dan is dit zeker de moeite waard.

Voor de echte buitenmens

Wanneer jij er echt van houdt om buiten te zijn, is het misschien een leuk idee om eens te denken aan een bootcamp of een hardloopgroep. Wanneer je sport in de buitenlucht is dit beter voor je humeur, je wordt minder snel ziek en je kan het veel langer volhouden. Daarnaast is buitensporten geheel gratis, waar wacht je dus nog op? Trek je sportkleding aan en maak die eerste sportieve meters buiten de deur!