Carnavalskleding alleen leuk in februari? Echt niet! Ook wanneer je op andere momenten in het jaar een themafeest hebt, kun je jouw mooiste carnavalskleding gerust uit de kast trekken. Ieder feestje krijgt direct een originele twist wanneer er een dresscode is. Eens een keer wat anders dan saai borrelen en in een kringetje zitten? Geef dan een themafeest! Het bedenken van een leuk en bovenal origineel thema kan weleens lastig zijn, maar geen nood; wij helpen je uit de brand met onze tips en tricks om carnavalskleding te stylen voor jouw themafeest!

Carnavalskleding als uit een sprookje

Wie is er nu niet opgegroeid met sprookjes? Sprookjes roepen nostalgische gevoelens op en daarom zijn we er zo gek op! Als je jouw verkleedfeest als thema ‘’sprookjes’’ geeft, kun je bovendien veel verschillende kanten op. Kies voor een kostuum als lieflijke prinses of ga juist voor een look à la Cruella de Vil. Een Alice in Wonderland kostuum doet het bovendien ook altijd goed. Kies jij voor een outfit als Alice of ga je voor de kille Hartenkoningin?

Beestenboel

Ook het dierenrijk biedt meer dan genoeg inspiratie voor een leuk themafeest. Ga je als sexy kat of toch als vrolijke kangoeroe? Bij carnavalskleding die is geïnspireerd op het thema dieren kun je bijvoorbeeld denken aan leuke jumpsuits, jurkjes maar ook typische carnavalspakjes. Van unicorn of catwoman tot schattig aapje: als je dit thema kiest, kunnen zowel jij als je gasten alle kanten op met jullie outfits!

Superheldinnen

Carnavalskleding in de stijl van superhelden blijft mateloos populair. Hoe leuk het ook is om af en toe de bad guy (of girl) uit te hangen: uiteindelijk gaat de superheld er toch altijd met de eer vandoor. Als je kiest voor het thema superhelden, kun je carnavalskleding kopen in de stijl van je favoriete filmfiguren. Wonder Woman, Superman, Captain America of toch Spider Man?

Burlesque carnavalskleding

Zwarte netkousen, wijde rokken die flinke stukken huid bloot laten en strakke lijfjes die je bovenlichaam accentueren. Wil je gaan voor carnavalskleding die bovenal verleidelijk is, dan is burlesque een leuk thema. Glanzend satijn, afgewerkt met sierlijke linten en glitterende steentjes – more is more.