Je hebt een bepaald onderwerp waar je helemaal gek van bent en wilt hier een eigen blog over starten. Veel mensen hebben deze plannen, maar laten zich toch tegenhouden door verschillende factoren. Om voor jezelf te bloggen is het belangrijk om een aantal keuzes en beslissingen te maken. Waar je blog over gaat dat maakt in de meeste gevallen niet uit. Voor een uitgebreid overzicht met alles over blogs klik je hier.

Het starten van je blog

Bij de start is het belangrijk dat je zo snel mogelijk begint. Ga jouw ideeën niet uitstellen, want van uitstel komt afstel. Weet je zeker dat je wilt gaan bloggen? Registreer een website en maak je blog aan. Met WordPress is het voor iedereen ontzettend makkelijk om dit helemaal zelf te doen, maar wanneer je er niet uitkomt dan is er altijd wel iemand in je directe omgeving te vinden die je er voor een aantrekkelijke prijs of zelfs gratis bij kan helpen.

Tijdens het bloggen

Maak voor jezelf van tevoren een duidelijk planning voor de lange termijn. Zo weet je welke periodes je over wat gaat praten en kun je een bepaald onderwerp eerst helemaal grondig behandelen, voordat je over gaat naar het volgende onderwerp waar je blog over gaat. Installeer ook aan het begin Google Analytics op je website, zodat je altijd weet hoeveel mensen jouw blog bezoeken. Maak je echter niet druk om lage bezoekersaantallen. Voornamelijk met het krijgen van bezoekers uit Google is dit een lange termijn proces. Wie zich hier te veel op focust kan snel worden gedemotiveerd en dit mag niet je primaire doel zijn.

Met een blog ben je uiteraard niet verplicht om dagelijks een lang artikel te posten, maar wel is het verstandig om met een bepaalde frequentie te blijven plaatsen. Heb je geregeld zelf echt niet voldoende tijd om iets te plaatsen? Dan is het ook een mogelijkheid om dit aan een extern bureau over te laten. Zodra jij er zelf niet aan toekomt dan laat je iemand anders een blog voor jou plaatsen.

Nog een tip om niet te vergeten wanneer je voor jezelf aan het bloggen bent is om te bloggen alsof je bezoekers je vrienden zijn. Op deze manier ontwikkel je een schrijfstijl die in veel gevallen als zeer prettig wordt ervaren door de lezers om te lezen. Op deze manier blijf je simpelere woorden gebruiken en creëer je makkelijk te lezen content.