Als je op je budget moet letten is eten bestellen waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Eten bestellen is doorgaans toch juist hartstikke prijzig? Voor hetzelfde bedrag van één keer een maaltijd laten bezorgen, kan je immers vaak meerdere dagen zelf wat koken. Wanneer je dit denkt, heb je het bij het verkeerde eind. Ook bij maaltijdbezorging zijn er immers verschillende mogelijkheden om te besparen. In dit artikel vertellen we hoe je een makkelijke maaltijd bestellen zo goedkoop mogelijk kan houden.

Bestel minder

Dit klinkt misschien als een voor de hand liggende tip, maar wordt nog veel te vaak vergeten. Men is al snel bang dat ze te weinig eten in huis halen. Bedenk echter wel dat de grote van de porties bij bezorgde maaltijden veel groter is dan je thuis zou serveren. Daardoor kan je vaak één gerecht al met twee personen delen. Door hier rekening mee te houden, kan je flink besparen op de totale kosten.

Bestel je maar voor één persoon? Zorg er dan voor dat je na de bezorging het gerecht in tweeën splitst. Zo houd je ook nog wat over voor de volgende dag, waardoor je op de lange termijn goedkoper uit zal zijn. Wat eten we vanavond 1 persoon? Iets makkelijks, snels en een gerecht waar je twee of meerdere dagen van kunt eten.

Trap niet in extra’s

Eten bestellen amsterdam is heel eenvoudig. Er zijn genoeg bezorgrestaurants die jou de lekkerste maaltijden kunnen leveren. Maar hoe beperk je de kosten?

Veel restaurants bieden zogenaamde extra’s. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een blikje frisdrank, extra saus of een ijsje. Het is natuurlijk heel verleidelijk om dit mee te bestellen, maar bedenk wel dat ze voor deze extra’s vaak de hoofdprijs vragen. Waarom twee euro voor een blikje frisdrank betalen als je zelf drinken in de koelkast hebt staan? Of een potje saus van ruim een euro als je zelf allemaal flessen in de kast hebt staan? Laat deze extra’s daarom zoveel mogelijk links liggen. Zo bespaar je eenvoudig veel geld.

Bespaar op de bezorgkosten

Wanneer je eten thuis laat bezorgen moet je meestal ook extra geld voor de bezorging betalen. Logisch ook, want deze bezorgers moeten immers ook betaald worden voor hun diensten. Dit maakt een bestelling echter al gauw drie euro of meer duurder. Dit zijn kosten die je eigenlijk wil voorkomen. Gelukkig bieden de meeste restaurants gratis bezorging bij een minimumbedrag aan. Dit betekent uiteraard dat je niet moet bestellen om het bestellen, maar het kan soms wel lonen om te kijken hoe ver je nog van dit bedrag bent verwijderd.

Als dit slechts één of twee euro is, ben je vaak goedkoper uit als je nog iets kleins besteld. Zo bespaar je niet alleen op de bezorgkosten, maar krijg je ook nog eens een extra gerechtje of een blikje frisdrank cadeau.

Wil je van eten bezorgen Enschede gebruik maken? Kijk dan eerst naar de hoogte van de bezorgkosten en het minimumbedrag bij gratis verzending. Zo kan je zelf berekenen bij welk restaurant je uiteindelijk voordeliger uit zal zijn. Slim en voordelig eten bestellen is nog nooit zo gemakkelijk geweest!