Het is zover: je gaat binnenkort op kamers! Je gaat je vrienden en familie (tijdelijk) gedag zeggen en je vestigen in een geheel nieuwe stad, in een huisje dat voor het eerst echt ‘’van jou’’ is. Spannend! Misschien heb je in gedachten al helemaal uitgedacht hoe je jouw studentenkamer wilt inrichten, maar we snappen het ook best als je misschien juist nog niet goed weet wat je nu wilt. Het inrichten van een studentenkamer is gelukkig hartstikke leuk! Wij geven je tips om het zo efficiënt en goed mogelijk te doen.

Maak een tekening van de indeling

Het bed bij het raam of toch tegen de muur? En is het slim om die enorme wandkast naast de deur te plaatsen of past hij toch beter in de hoek? Keuzes, keuzes… Om voor jezelf duidelijk te krijgen wat de meest handige indeling is, is het slim om vooraf een tekening te maken van de kamer en hierin uit te tekenen hoe je de ruimte wilt indelen. Je kunt meerdere versies maken om duidelijk voor ogen te krijgen wat wel past en kan en wat misschien niet helemaal realistisch is. Extra makkelijk: teken je meubels op een los vel papier en knip ze uit. Zo kun je ze op de plattegrond van jouw kamer heen en weer schuiven en kun je alle mogelijke indelingen proberen zonder deze steeds weer opnieuw te moeten uittekenen!

Begin bij de basis

Leuke kaarsjes, schattige kleedjes, sfeervolle lampjes: je Pint je suf en hebt alle decoratiestukken in gedachten al bij elkaar verzameld. Leuk, maar niet heel handig… Het is veel slimmer om te beginnen bij de (grote) basisstukken. Zorg dat je eerst een bed, kast en bijvoorbeeld bureau hebt. Als deze meubels eenmaal in de kamer staan, weet je veel beter hoeveel ruimte je nog over hebt voor leuke versieringen en meer!

Investeer in duurzame, kwalitatieve spullen

Goedkoop is duurkoop; je hebt het je moeder vast wel eens horen zeggen. En het is nog waar ook! Als je investeert in goede spullen die lang meegaan, zul je er lang plezier van hebben en hoef je er de komende tijd niet eens meer naar om te kijken. Een goed bed, stevig bureau en degelijke kast zijn onmisbaar. Maar vergeet ook de gordijnen niet! Je wilt natuurlijk niet iedere ochtend worden gewekt door een fel schijnende zon. Je kunt natuurlijk kiezen voor exclusieve zonwering, maar ook als je een krapper budget hebt, kun je bij woonwinkels goed terecht voor mooie, zonwerende gordijnen of rolluiken.

Met dank aan Ventana zonwering De Meern