Je wilt je tuin eens flink onder handen nemen. Het gazon vernieuwen, een nieuw terras en wellicht een nieuwe schutting of zelfs een overkapping plaatsen. Dat is helemaal niet zo’n slecht idee. Met een houten overkapping kun je immers ook heerlijk buiten zitten tijdens een zomerbuitje en ook een schutting biedt vele voordelen. Voordat je aan de slag gaat, zou je wat ideeën op kunnen doen. Kijk eens rond bij de houthandel in Hoogeveen of ga verschillende tuincentra langs ter inspiratie. Wij hebben hieronder alvast wat ideeën uitgewerkt.

Een schutting van tuinhout

Met tuinhout kun je veel verschillende creaties maken. Een houten schutting is daarvan waarschijnlijk het meest bekende en meest praktische voorbeeld. Een schutting biedt niet alleen privacy, maar geeft je ook een veilig gevoel. Je kinderen of huisdieren kunnen niet zomaar de straat op rennen en indringers houd je met een schutting makkelijker buiten je tuin. Er zijn veel verschillende soorten schuttingen. Zo kun je kiezen voor kant-en-klare houten tuinschermen, maar kun je met houten planken ook zelf een schutting maken. Daarnaast zijn er combinaties van hout en beton, maar houten schermen combineren met haagplanten kan natuurlijk ook. 

Een houten overkapping plaatsen

Bij een houthandel kun je niet alleen terecht voor houten schuttingen, je kunt er ook houten overkappingen bestellen. Door een overkapping in de tuin te plaatsen, kun je altijd heerlijk beschut in je tuin genieten. De zomers in ons land zijn nogal onvoorspelbaar en voor je het weet, valt er een zomerse bui. Erg vervelend wanneer je net lekker buiten van een drankje geniet. Met een overkapping hoef je niet halsoverkop meer naar binnen te rennen, maar wacht je geduldig af tot de bui weer over is. Met houten overkappingen kun je veel kanten op. Zo kun je een overkapping aan huis maken, een veranda, een overkapping met een plat dak of zadeldak, maar ook een kapschuur model is een optie. Daarnaast is er ook nog volop keuze in het soort hout waarmee je de overkapping maakt. Inspiratie nodig? Dan eerst even langs de houthandel.   

Houten tuinmeubelen

Wil je heerlijk in je tuin kunnen genieten van een drankje, dan horen daar natuurlijk tuinmeubelen bij. Met houten tuinmeubilair kun je alle kanten op. Het hout heeft een natuurlijke uitstraling waardoor het past in elke tuin. Ga jij voor een heerlijke loungeset, een praktische houten picknicktafel of kies je een gezellige barset met hoge bartafel en krukken? e houthandel heeft het allemaal in huis, zodat jij van jouw tuin een gezellige boel kan maken.