In 2012 is er een nieuwe handel ontstaan. Het Hof van Justitie heeft een uitspraak gedaan over het auteursrecht op software. Deze uitspraak heeft een nieuwe handel laten ontstaan, namelijk de handel in tweedehands of gebruikte software. Deze uitspraak staat beter bekend als het UsesSoft-arrest. Dit arrest heeft bepaald dat als een persoon software gekocht heeft met een licentie, dat deze persoon de mogelijkheid heeft om deze software door te verkopen aan een ander. De gebruikte software is sinds dit arrest niet meer waardeloos, maar levert nog geld op door het te verkopen op bepaalde marktplaatsen voor deze licenties.

De uitspraak heeft aanzienlijke gevolgen en is daarom niet onopgemerkt gebleven. De grote software bedrijven zien dit bovendien als een bedreiging voor hun handel. Op deze manier is er voor klanten een nieuwe manier ontstaan om aan de software te komen die zij verhandelen. Voor bedrijven die software licenties hebben gekocht is dit handig, wanneer de software niet meer aan de wensen voldoet van het bedrijf hebben zij de mogelijkheid om het te verkopen aan een andere partij en zo nog geld eraan kunnen verdienen. Voor de partij die de software koopt is dit ook lucratief, aangezien zij goede software ontvangen voor een lagere prijs. Op deze manier valt er dus voordeel te behalen voor beide partijen.

De voordelen van tweedehands software

Een bedrijf dat software licenties gekocht heeft en hier een aantal jaar gebruikt van heeft gemaakt, merkt dat het toe is aan nieuwe software. Voor 2012 waren de licenties dan waardeloos, omdat het niet doorverkocht mocht worden. Nu is het mogelijk om de software licenties door te verkopen. De verkoper ontvangt hierdoor een geldbedrag op de verouderde licenties en de koper ontvangt software die nog steeds nieuw is en goed werkt en betaald hier een relatief lage prijs voor. De markt voor tweedehands software is dus best een interessante markt, aangezien het voor beide partijen genoeg voordeel oplevert.

Meer weten over het kopen en verkopen van tweedehands software licenties zoals Microsoft, Adobe etc? Ga naar BestBuyLicenses.com.