Over het algemeen rond de ring Huwelijk, huwelijk en huwelijksceremonie, verloving Veel vrouwen en mannen stellen zichzelf de volgende vraag: hoeveel tijd moet er verstrijken tussen verloving en huwelijk? Enerzijds speelt het gewenste seizoen waarin het huwelijk zal plaatsvinden een rol. Aan de andere kant moet u overwegen hoeveel tijd het plannen van de bruiloft in beslag zal nemen. Maar is het zelfs mogelijk om te generaliseren hoe lang een bruiloft gepland moet worden?

Eeuwige verloving?

Ongeveer 80% van de verloofden trouwt na ongeveer een jaar. Anderen wachten ook 3-4 jaar om de trouwringen te wisselen. Het is zeker aan te raden om voldoende tijd te nemen om uw bruiloft te plannen als u waarde hecht aan een perfecte ceremonie en een groot huwelijksfeest. Omdat dit een lange en intensieve planning vereist, waarbij de keuze van de juiste trouwring nog maar het begin is. Maar deze kun je ook online uitzoeken op bijvoorbeeld 123gold.nl.

Koppels moeten een groot aantal beslissingen nemen en onderzoek doen, bijvoorbeeld over het huwelijksmenu, het bloemstuk en tafeldecoratie, de locatie (de mooiste zijn meestal enkele maanden van tevoren volgeboekt) en nog veel meer. Zeker in het geval van werkende stellen of stellen met kinderen kan het even duren voordat we tot overeenstemming komen en de juiste vinden. Wil je dus een goed geplande bruiloft met veel gasten, dan moet je tussen de verloving en de bruiloft minimaal een jaar investeren in de planning. Als je het rustig aan wilt doen, kun je natuurlijk langer wachten.

Het snelle schot – voorbestemd om te mislukken?

Natuurlijk zijn er ook stellen die niet kunnen wachten om de verlovingsring in te ruilen voor de trouwring. In principe is er natuurlijk niets mis met een snel huwelijk na de verloving, dus de verloving is een belofte van een huwelijk en specificeert geen vast tijdschema. Desalniettemin moeten degenen die snelle beslissingen nemen, zichzelf de volgende vragen stellen alvorens te beslissen over een kort huwelijk: Heb ik een grote huwelijksceremonie nodig – of kan deze ook in een kleine groep plaatsvinden?

  • Is het erg als niet iedereen op korte termijn kan komen?
  • Heb ik al een locatie voor de huwelijksreceptie? Of waardeer ik een bijzondere locatie die mogelijk al volgeboekt is?
  • Heb ik een speciaal amusementsprogramma nodig voor mijn gasten en is dit op korte termijn beschikbaar?

Deze vragen zijn belangrijk om op te letten, omdat het plannen van de huwelijksceremonie niet te veel druk mag uitoefenen of het paar van streek mag maken als er iets misgaat. De bruiloft, die wordt gesymboliseerd door de trouwring voor het leven, moet tenslotte herinnerd worden als de mooiste dag van het leven. Daarom zijn spontane huwelijken meer aan te raden wanneer het paar heeft besloten tot een eenvoudig huwelijk zonder veel planningsvereisten, waarbij het een of het ander ook mis kan gaan. Overigens kunnen met een beetje humor een paar “smetjes” een bruiloft veranderen in wat het zou moeten zijn – vooral als je er met een lach op terug kunt kijken.