Voor iedereen breekt een keer de tijd aan dat hij of zij toe is aan verandering. Dit kan op verschillende vlakken zijn. Verandering in van haarkleur, kledingstijl of verandering op het gebied van styling in het huis. Dit kan echter voor sommige mensen een lastige keuze zijn, want je bent toe aan verandering in je huis, maar waar moet je beginnen en naar wat voor verandering ben je dan eigenlijk op zoek? Een simpele stap die toch best veel verandering kan toebrengen, is het veranderen van de kleur op de muur of juist een hele nieuwe stap; behang!

Een nieuwe kleur

Als je niet een persoon bent die van drastische veranderingen houdt, dan is het misschien een keuze om het te houden bij het veranderen van de kleur van de muur. Als je bijvoorbeeld een huis hebt met alleen maar witte muren, kun je ervoor kiezen om eens wat kleur op de muur aan te brengen. Dit kan bijvoorbeeld een natuurlijke tint zijn, zoals bruin, grijs of een crèmekleur. Is dit nog iets te mild voor jou doen, dan kun je ook juist een hele andere kant op gaan. Denk bijvoorbeeld aan een donkerblauw, donkergroen of een hele felle kleur zoals oranje. Wil je toch wel wat kleur, maar gaan de hiervoor genoemde je iets te ver, dan kun je ook kiezen voor een wat mildere kleur zoals oudroze. Dit brengt toch kleur, maar springt er niet extreem uit.

Prints of simpel

Ben je totaal niet toe aan het veranderen van de kleur van de muur maar juist aan echt iets nieuws, dan kies je voor een behang op de muur. Er zijn heel veel verschillende soorten behangen waar je uit kunt kiezen van prints, patronen tot iets simpels. De keuze is reuze waardoor er ook voor jou vast wel iets tussen zit. Stel dat je een groot fan bent van Delfts blauw, dan kan een Delfts blauw behang echt jouw ding zijn. Mocht dit dan toch weer niet jouw ding zijn, dan kun je misschien terecht bij een bloemetjesbehang. Misschien dat je dit leest en gelijk het woord ‘oubollig’ in je naar boven kom, wat oké is, maar niet altijd waar. Zoals al genoemd zijn er zoveel verschillende soorten behang, waaronder ook allerlei verschillende soorten bloemenprints. Een bloemenprint op de muur kan ook heel stoer zijn, totaal afhangend van de kleuren waarmee je werkt.

Waarvoor kies jij

Hopelijk heb je na het lezen van de verschillende opties een idee waar jouw voorkeur naar uit gaat. Het belangrijkste is dus dat je kijkt naar wat er in jouw huis en interieur past en daarmee ook wat er het beste bij jouzelf past. Als je het allemaal rustig wilt houden dan is dit helemaal aan jou en ook wanneer je het juist een andere kant op wilt zoeken. Hoe dan ook, ieder huis zal een eigen sfeer uitstralen en dat is wat het allemaal zo leuk en bijzonder maakt.